Велинград - online - Общинската болница с 3.2 милиона лева по-скъпа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общинската болница с 3.2 милиона лева по-скъпа
Публикувано 2014-05-13 09:50:58 от Темпо

Колкото по-бавно стартира един проект, толкова по-бързо се налага да е темпото на финала. Потвърждение на правилото е проектът за ремонт и модернизация на медицинското оборудване в общинската болница “МБАЛ-Велинград”. Той започна след множество забавяния и премина през тежките процедури на оспорвания на обществени поръчки, решения на Комисията за защита на конкуренция и на Върховния административен път
. А на 7 май 2014 г. - само ден преди определения краен срок, се състоя заключителната пресконференция, на която ресорният заместник-кмет Даниела Салкина отчете: “Това е цената проектът да приключи успешно. Изпълнителите на строително-ремонтните работи и доставчиците на медицинска апаратура ще се справят в срок. Тепърва, благодарение на съвременната медицинска апаратура, ще се види сериозният положителен ефект за хората от Велинград и съседните общини”.
Общата стойност на проекта е близо 3 200 000 лева. От голяма важност за болницата е, че с тази сума ще трябва да бъде увеличен капиталът на търговското дружество. Така “МБАЛ-Велинград” вече няма да бъде апетитна евтина хапка за нелипсващите желаещи да я приватизират. Ще се увеличат и шансовете на болницата да получи кредитиране, а от името на общината г-жа Салкина съобщи, че следващата задача е цялостен ремонт на сградата на здравното заведение. Пари за абсолютно наложителния ремонт ще се търсят отново по линия на европейски проекти през новия програмен период.
Наред с вдигането на капитала, управителят на болницата д-р Ташев трябва да направи още една стъпка за финализиране на проекта - получаване на лицензия за работа от Агенцията за ядрено регулиране. След това общината като стратегически бенефицент по проекта ще може да се надява на възстановяване на част от парите за съфинансиране от управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие”.
На финалната права в болницата се работи наистина на свръхбързи обороти. Вече е договорена и датата 22 май, на която да прережат лентата са поканени две министърки: на здравеопазването д-р Таня Андреева и на регионалното развитие Десислава Терзиева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай