Велинград - online - Да добавим живот към годините, а не само години към живота 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Да добавим живот към годините, а не само години към живота
Публикувано 2014-05-20 08:16:45 от Темпо

Преди 50 години в България са създадени спортните клубове “Здраве и дълголетие”, в които спортуват хора от третата възраст. Идеята е на доц. д-р Еньо Бояджиев, почетен председател на асоциацията “Спорт за всички”. Неизменният и до днес девиз на клубовете в цялата страта е: “Да добавим живот към годините, а не само години към живота”.

В клубовете кипи живот, изпълнен с много движение и музика. Това показа Регионалният преглед, организиран от асоциацията “Спорт за всички” на 14 май във Велинград. На централния площ в СПА столицата на Балканите свои композиции показаха 13 клуба от Сандански, София, Казанлък, Елин Пелин, Димитровград, Кърджали, Самоков, Дупница, Благоевград и Велинград. Приветствие към участниците от името на кмета на общината поднесе зам.-кметът Атанаска Хрисчева. Председателят на “Спорт за всички” инж. Панайот Бончев подчерта, че здравето и вдъхновено от спорта и че клубовете от години работят, за да има здрав дух в здраво тяло. Той получи от зам.-кмета Исмет Бабучи почетен плакет, с който общината удостои почетния председател доц. Еньо Бояджиев по случай неговата 90-годишнина. Поздрав към гостите отправиха танцьори от КСТ “Импулс”.
Домакините от Спортен клуб “Здраве и дълголетие” Велинград изпълниха с чест задачата да открият празника. Тяхната нова композиция бе по песента “Българка” и с цветовете на родния трибагреник, а финалът с гълъби, които полетяха към небето, заслужи бурните аплодисменти на публиката. Председателката на клуба Любка Зинкова получи грамота от асоциацията, награда за училията на целия клуб по отговорната организация на регионалния преглед.
Всеки от клубовете представи своя оригинална композиция, показвайки завидна спортна форма и настроение. Участниците бяха вложили много старание в подбора на екипите, музиката, уредите и хореографията и предложиха на събралите се на площада зрители пъстър спектакъл, който със сигурност е събудил у мнозина спомени отпреди много години и възхищение от хората с побелели коси, но с вечно млад дух.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води