Велинград - online - Абитуриентски вълнения и изборни страсти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Абитуриентски вълнения и изборни страсти
Публикувано 2014-05-20 08:49:30 от Темпо

Абитуриентски вълнения и изборни страсти - това обещава настоящата седмица, в края на която ще се смесят балове и вот. Випуск’2014 е първият, чиято раздяла с училището и абитуриентски бал съвпада с избори за Европейски парламент. А нелеката задача и отговорността как ще протекат 24 и 25 май се пада на общините.

На 24 май ще празнуваме деня на българската просвета и култура, като успоредно с това общинските администрации ще трябва да заредят с бюлетини и изборни книжа всички избирателни секции. Във Велинград празничната програма за 24 май няма да се променя, ще се спази традицията с голям концерт на централния площад и награждаване на педагози, като отпада само шествието от сградата на общината до площада. Почти всички училищни сгради са избирателни секции, но тържествата за 24 май ще се проведат и едва след това училищата ще бъдат затворени и ще започне зареждането на секциите с бюлетини, урни и всичко необходимо за вота.
Друг голям проблем е, че по закон в деня за размисъл кметовете трябва да забранят продажбата и употребата на алкохол и провеждането на масови мероприятия. Въпреки това абитуриенски балове и изпращания ще има. Кметът на Община Ракитово Любомир Петков вече издаде заповед, с която се азбранява продажбата и сервирането на спиртни напитки в търговски обекти за времето от 00.00 до 22.00 часа на 25 май 2014 г. Забраняват се и масовите мероприятия на открито, които създават предпоставки за нарушение на обществения ред, но в заповедта изрично е посочено, че забраната не се отнася за абитуриентски балове и семейни ритуали като сватби и др.
Община Велинград заложи на друга процедура - обявление, с което кметът Иван Лебанов даде срок за подаване на възражения срещу издаването на заповед за забрана продажбата и сервирането на алкохол. Срокът изтече на 19 май и очаквано възражения има. Едно от тях е от СОУ “Васил Левски”, което ще спази дългогодишната традиция да изпрати своите зрелостници на 24 май в училищния двор и да организира абитуриентския бал на вечерта на същата дата. Повечето от училищата във Велинград избраха други дати за баловете, за да избегнат ограниченията, наложени от изборното законодателство.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай