Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.05.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.05.14
Публикувано 2014-05-20 08:50:32 от Темпо

ВОДИ Министерството на здравеопазването актуализира списъка на признатите натурални минерални води в България, чийто брой в момента е 23. В списъка фигурира само една минерална вода от Велинград - добиваната от сондаж 5 “Горски пункт”, както и минералната вода от сондаж 5 в Ракитово.


МОСТ Заради авария на 9 май бе спряно движението по моста над река Луда Яна на пътя Пазарджик - Пловдив. Създадената временна организация на движението ще остане в сила до изграждането на нов мост. Движението в посока Пловдив - Пазарджик се пренасочва по път III-8004 и по общински път през Огняново към Пазарджик. В посока Пазарджик - Пловдив шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание. Предстои стартиране на обществена поръчка за изграждането на нов мост, чиято стойност е около 2 милиона лева.

ЯЗОВИРИ Областното управление на Противопожарна безопастност и защита на населението съобщи, че след падналите през седмицата обилни валежи се контролира състоянието на микроязовирите. Язовир “Батак” е пълен на 98%, “Белмекен” - 91%, “Голям Беглик” - 92%, “Беглика” - 63% и “Широка поляна” - 94%.

ЧОЛАКОВО С 280 000 лева, осигурени от Министерския съвет, започват процедурите за водоснабдяване на село Чолаково. На 16 май Община Велинград обяви обществена поръчка за изграждане на външен водопровод с дължина 3030 линейни метра. Конкурсът за избор на изпълнител е насрочен за 16 юни, а срокът за направа на водопровода е 90 дни.

ПОРЪЧКА Обществена поръчка на стойност 4200 лева обяви Община Ракитово. Поръчката е за изграждане на кабинети по различни дейности в Центъра за рехабилитация на хора с увреждания “Св. Неделя”, а откритият конкурс ще се проведе на 9 юни 2014 г.

ВИЗИТА Ученици от СОУ “Васил Левски” посетиха на 12 май Общински съвет - Велинград, за да се запознаят със системата на държавни и местни органи на управление. С работата на местния парламент ги запозна председателят Дияна Кехайова.

МУЗЕЙ По случай международния ден на музеите 18 май в събота и неделя Исторически музей - Велинград обяви вход свободен за всички посетители. На 17 май в залата на музея се състоя празничен концерт с участието на възпитаници на ОУ “Хр. Ботев”.

МОНТАНА Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” към читалище “Отец Паисий” Велинград взе участие в международните Дикоилиеви празници в Монтана. Под ръководството на диригента Димитър Лазаров и художествения ръководител Биляна Масларова музикантите и мажоретките се включиха в събитието, което събра 14 духови оркестри от България, Словакия и Унгария.

ФЕСТИВАЛ Над 50 фолклорни ансамбъла свириха, пяха и танцуваха на сцената в Костандово в рамките на 19-ия фолклорен фестивал. Той се проведе на 17 и 18 май, в навечерието на празника на града 21 май.

ПОКАНА НЧ “Отец Паисий 1893” - Велинград е сред поканените на приема по случай 24 май. Домакин на празничния прием е президентът Росен Плевнелиев, а читалището ще представи неговият председател Цветан Котев.

БАТАК По покана на домакините от Батак велинградските клубове за народни танци “Росица” и “Надежда” участваха в тържествата на 17 май, посветени на загиналите по време на Априлското въстание Баташки мъченици. За честванията до Батак пътуваха и миряни, организирани от църковните храмове във Велинград и Ракитово.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води