Велинград - online - Иван Шейнов стана републикански вицешампион по сумо 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Иван Шейнов стана републикански вицешампион по сумо
Публикувано 2014-05-27 09:02:00 от Темпо

Роденият във Велинград през 1994 г. Иван Шейнов, който от една година е студент в Националната спортна академия (НСА) “Васил Левски”, бе на крачка от шампионската титла по сумо на провелото се в София републиканско първенство. Шампионатът се състоя в спортната зала “Васил Симов” (бивша “Червено знаме”) и в него взеха участие рекорден брой от 380 сумисти от всички клубове в страната, развиващи японската борба. В състезанията се включиха спортисти от възрастовите групи при деца, кадети (момчета и момичета), юноши, младежи и девойки, мъже и жени.

Иван Шейнов като състезател на клуба по сумо към НСА е водил сериозна подготовка за първенството в продължение на 4 месеца под ръководството на неговия треньор Христо Христов. Той участва във възрастовата група до 21 г. в категорията “+ 115 кг” и при мъжете в същата категория. Иван в момента тежи 135 кг при ръст 180 см. и се е борил срещу по-тежки от него сумисти. Още в първиата си схватка в групата на състезателите до 21 г. той успява да победи Атанас Костагинов - европейския шампион за 2013 г., което потвърждава намеренията на Иван за краен успех. На финала срещу него е сумист, който тежи 160 кг, но въпреки това успява да го изтика извън кръга на тепиха. Съперникът му дори стъпва извън очертанията, но съдийско недоглеждане кара треньорът на Иван Шейнов да подаде контестация. Следва решение за преиграване на финала и само малко липса на концентрация пречи на младия велинградчани да стане републикански шампион в своята категория. Но и сребърният медал не е малко постижение за младия състезател по сумо, което му дава възможност да бъде част от националния отбор.
Само след 2 седмици Иван Шейнов ще представя България в предстоящото Европейско първенство по сумо, което ще се проведе в Самоков от 12 до 15 юни. Конкуренцията ще бъде силна, но и желанието и амбицията на Иван за добро представяне и спечелване на медал (пожелаваме му да е златен) също са налице.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай