Велинград - online - Общинската болница вече работи с апаратура последна дума на техниката 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общинската болница вече работи с апаратура последна дума на техниката
Публикувано 2014-05-27 09:33:26 от Темпо

В началото на 2012 г. Община Велинград подписа договор с Оперативна програма “Регионално развитие” за сумата от близо 3.6 милиона лева по проект за оборудване с медицинска апаратура на общинската болница. “МБАЛ Велинград” бе една от само 9 общински болници, за които Министерството на здравеопазването прецени, че са от особена важност за обслужваните региони и трябва да получат финансиране за съвременно медицинско оборудване.

Срокът за изпълнение на проекта бе 24 месеца, но в хода на обществените поръчки се стигна да обичайните забавяния. С цената на финален спринт проектът успя да приключи в удължения срок и на 22 май 2014 г. министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, кметът Иван Лебанов и управителят на “МБАЛ Велинград” д-р Атанас Ташев тържествено прерязаха лентата.
Д-р Ташев подчерта, че благодарение на проекта общинската болница вече разполага с медицинска апаратура, която е последна дума на техниката. Изцяло са реновирани хирургиите в Хирургично и АГ отделение, изградени са нова хирургична зала по ортопедия и нова родилна зала, обновен е кардиологичният сектор във Вътрешно отделение и спешният неврологичен сектор, болницата разполага с нов асансьор и рампа за трудноподвижни пациенти, с нови лаборатории и кабинети, с нова апаратура за Центъра по хемиодиализа. Управителят благодари на ОП “Регионално развитие”, на кмета и неговия екип, на ОА и Общинския съвет, на всички фирми доставчици на апаратура и изпълнители на ремонтите. Най-голямата благодарност на д-р Ташев бе към колегите от болницата, които въпреки тежките условия не са оставили необслужен нито един пациент.
С поглед напред министър Десислава Терзиева съобщи, че през новия програмен период правителството ще насочи европейски средства към спешната и доболничната помощ и ще заложи на политиките за ранна диагностика и профилактика. Тя благодари на всички, които са работили така по осъществяването на проекта, че да се усвояват европейските пари и цялото население да ползва резултатите от това.
Кметът Иван Лебанов за пореден път определи здравеопазването като приоритет за ОА, а проекта за оборудване на болницата като жизнено необходим не само за хората от община Велинград, но и от общините Ракитово, Якоруда и Батак. Пред колектива на болницата той обяви, че общината работи по нов проект за енергийна ефективност, за да се довърши започнатото и сградата на здравното заведение също да придобие европейски вид.
Д-р Ташев бе горд да разведе гостите из новите операционни зали и сектори. Сред тях бяха народните представители от Коалиция за България Йордан Младенов и Лазар Попов, областният управител Иван Йорданов и неговият заместник Диана Варникова-Милчева, председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова и общински съветници, зам.-кметовете Даниела Салкина и Георги Янчев, директори на здравни заведения във Велинград и представители на фирмите-доставчици. Поздрав към официалните гости бяха изпълненията на танцьорите от “Импулс”, а ПГИТ “Ал. Константинов” се погрижи за коктейла в едно от фоайетата.
Общинската болница никога до момента не е разполагала с подобно медицинско оборудване - в това са единодушни и медицинските работници, и специалистите. Ред е да се убедят и пациентите, които вече могат да разчитат на съвременна и качествена апаратура в “МБАЛ Велинград”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води