Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.05.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.05.14
Публикувано 2014-05-27 09:46:15 от Темпо

ТЪРГОВЕ На 21 и 22 май в Община Велинград се проведоха търговете за отдаване под наем на места за търговия в централната градска част през летния сезон - по бул. “Хан Аспарух” и на площад “Н. Гяуров”. И тази година интересът от страна на търговците бе голям, като за втората дата останаха свободни само 3 петна. Отново се стигна и до космически цени от 258 лева за кв.м. търговска площ, за които обаче най-вероятно няма да бъдат сключени договори.


ПОСТОВЕ Дирекция “Социално подпомагане” във Велинград има нов началник. За временно изпълняващ длъжността със заповед на социалния министър Хасан Адемов е назначен Асан Кепчелюв. Г-н Кепчелюв е от Драгиново, има политическа кариера като активист и съветник от ДПС. След конкурс Сава Бушнаков ще ръководи Общинската служба “Земеделие”, в която работи от години, включително и на ръководния пост.

МОСТ С постановление от 15 май Министерският съвет отпусна от държавния бюджет общо 26.7 милиона лева за неотложни разходи за преодоляване на последиците от природни бедствия. Община Велинград получава 835 368 лева за изграждане на мост на река Чепинска в село Драгиново.

ТРУС Малко след 12 часа на 24 май във Велинград бе усетен земен трус. Епицентърът на земетресението с магнитут около 5.6 степен по Рихтер бе локализиран в морето в южната част на Гърция.

СЕСИЯ Редовното месечно заседание на Общински съвет - Велинград е насрочено за 29 май, четвъртък, от 9.30 часа. Наред с множеството решения за регулация на имоти и разпореждане с общинска собственост съветниците ще обсъдят програмата за тазгодишните Празници на културата, които ще се проведат от 4 до 20 юли с бюджет от 29 000 лева.

ДЕЛО Община Велинград ще трябва да заплати сумата от 6333 лева на Националния дарителски фонд “13 века България”. Това е окончателното решение на Окръжен съд - Пазарджик, което не подлежи на повече обжалвания. Общината дължи на фонда пари по сключен догово за наем и режийни разноски за Къщата на Цвета във Велинград.

КОНЦЕРТ На 22 май в читалище “Васил Левски” в кв. каменица се състоя концерт “Задено пеем и играем” с участието на изпълнители от ЦДГ “Фантазия”, “Звънче”, “Караоке”, “Импулс”, “Здравче-венче” и “Чепинче”. Изявата бе посветена на празника 24 май.

1 ЮНИ Общинският детски комплекс подготвя интересна и разнообразна програма за Деня на детето 1 юни. Празникът ще бъде на централния площад във Велинград и ще започне с масово рецитиране на Вазовото стихотворение “Аз съм българче”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай