Велинград - online - През ноември ще продължи проект “Помощ в дома” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

През ноември ще продължи проект “Помощ в дома”
Публикувано 2014-06-03 09:37:26 от Темпо

В продължение на 12 месеца 35 социални асистенти се грижиха за 56 човека с различни увреждания, които имат нужда от помощ в дома. Проектът, финансиран с европейски средства в размер на 188 277 лева, действаше на територията на цялата община Велинград. За асистенти бяха назначени безработни, които преминаха специално обучение, а потребителите бяха определени със съействието на Дирекция “Социално подпомагане”.

Интересът към проекта бе изключително голям, тъй като в общината има голям брой безработни и хора с увреждания. Резултатите бяха отчетени на заключителна пресконференция на 27 май, като ръководителят на проекта Недялка Стефанова подчерта, че този вид социална дейност вече е канализирана, създаден е работещ екип и е оборудвано работно място за социален работник. Това са предпоставки, които ще позволят на общината след кратко прекъсване да продължи проекта, този път със собствено финансиране.
Очаква се осигуряването на помощ в дома да стартира от 1 ноември 2014 г. Броят на асистентите, които ще бъдат назначени, ще бъде намален с 8% от досегашните 35. Ще бъде обявена нова процедура за подбор на потребители, като ще бъдат взети под внимание препоръките на отдел “Закрила на детето” за включване на повече деца с увреждания, за да получат родителите им подкрепа за отглеждане на децата в семейна среда. Досегашните потребители ще могат да кандидатстват отново, но класирането ще бъде равнопоставено за всички, които подадат документи. Звеното за услуги в домашна среда, както и досега, ще работи към Социалния патронаж във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води