Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.06.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.06.13
Публикувано 2014-06-03 12:47:01 от Темпо

ОТМЯНА Общинският съвет отмени решението, с което през април 2014 г. промени от публична в частна общинска собственост земи в местностите “Благовото” и “Реповица”. Решението бе върнато от областния управител като незаконосъобразно, тъй като собствеността върху мери и пасища може да бъде само публична, а предназначението на земите не е променяно.


ЕКСПЕРТ По предложение на управителя на общинската болница д-р Атанас Ташев бе избран независим финансов одитор на дружеството. “МБАЛ-Велинград” ще сключи договор с експерт счетоводителя Димчо Димитров, управител на “Спотлайн одитинг” ЕООД.

“ЕДЕЛВАЙС” С 20 000 лева бе увеличена Програмата за капиталови разходи на община Велинград за 2014 г. Парите, които общината трябва да осигури от собствени приходи, са за изграждане на подпорна стена за укрепване на платното на улица “Еделвайс” във Велинград.

ПРАЗНИЦИ Общинска администрация направи отчет за готовността за организиране и провеждане на традиционните Празници на културата. Те ще се проведат от 4 до 20 юли, като на 5 юли (събота) ще се чества Денят на Велинград. За организирането на събитията от афиша на Празниците на културата общината разполага с 29 000 лева.

ОПС След дълго чакане голяма ромска фамилия получи безвъзмездно отстъпено право за строеж (ОПС) на двуетажна жилищна сграда със застроена площ 50 кв.. в парцел с площ 256 кв.м. 21 съветници подкрепиха решението, а Д. Кехайова призова общината да осигурява безвъзмездно ОПС на всички социално слаби в града и общината, а не само на роми.

СПОРТ Подкрепено бе искането на Министреството на младежта и спорта за безвъзмездно ОПС за изграждане на многофункционална спортна площадка в двора на ОУ “Неофит Рилски”. Площадката трябва да бъде пусната в експлоатация в края на 2015 г., след което ММС ще я дари на общината.

ВОДОПРОВОД Съветниците одобриха парцеларен план за трасе на нов подземен водопровод за минерална вода по искане на фирма “Дикси 64”. Водопроводът ще бъде с дължина 660 метра в местността “Мариница-Оранжериите” в землището на Драгиново.

ГРОБИЩЕ Сменено бе предназначението на имот в местността “Реката” в землището на Медени поляни с площ 4 декара. Земята ще се използва за гробищен парк на селото.

ТИЦ Управителят на Общинското предприятие “Туристически информационен център” Антоанета Белухова представи отчет за дейността през 2013 г. Центърът отчита разходи в размер на 64 260 лева и приходи от 20 539 лева. Изчерпателният отчет за всички дейности на ТИЦ през изтеклата година не предизвика дебати в местния парламент.

РЕКЛАМИ Общинска администрация не представи пред съветниците актуализирана схема за поставяне на рекламно-информационни елементи и отчет за приходите от рекламна дейност на територията на общината за 2013 г. Схемата и отчетът бяха включени в месечната програма на Общинския съвет, но няма яснота кога ще бъдат предоставени от ОА.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай