Велинград - online - Журито не присъди първо място в конкурса за Клептуза 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Журито не присъди първо място в конкурса за Клептуза
Публикувано 2014-06-03 12:51:32 от Темпо

На 30 май журито, което имаше за задача да оцени и класира 6-те проекта за нова визия на Клептуза, взе решение след посещение на Клептуза и детайлно разглеждане на предложенията. В журито участваха проф. д-р арх. Бойко Кадинов - председател, проф. д-р арх. Асен Писарски - декан на Археологическия факултет в УАСГ - София, главният архитект на община Велинград Тодор Енев, инж. Тодор Енев - председател на КИИП - Пазарджик и общинският съветник Йордан Аршинков.

Журито не присъжда първо място в обявения от общината конкурс, като основните причини за това решение са две. Първата е, че авторите на всички проекти не са спазили максимално изискването да не се увеличава застрояването в защитената карстова местност. Втората, че всички проекти предвиждат хотелска част с 3 етажа, а по задание трябва да има малка хотелска част с 1-2 апартамента и няколко стаи. Според специалистите инженери-конструктори 3-етажна хотелска част ще изисква да се копае много по-надолу, а карстовият извор не позволява дълбоко фундиране.
На второ място с най-висока оценка журито поставя проекта на арх. Милен Арнаудов от Бургас, който е “най-прибран” и с най-малка инвазия на Клептуза. Проектът предлага широка и оригинална гама от атракции: стъклени панели над водопада, плаващо барбекю, амфитеатрална сцена с екран, която дава богати възможности за различни културни събития. Журито присъжда две трети награди: на колектива на арх. Цеков, арх. Спасова и арх. Цукова от Варна и на “Арх и арт - арх. Тулешков и арх. Стойчева” от Пазарджик.
За в. “Темпо” арх. Тодор Енев съобщи, че журито ще предложи класирания на второ място проект да се доработи, като се съобрази с посочените забележки. След това членовете на журито ще се съберат отново, за да вземат решение, защото всички специалисти са обединени от желанието на финала на конкурса да има работещ проект за Клептуза.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай