Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.06.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.06.14
Публикувано 2014-06-03 12:55:18 от Темпо

1 ЮНИ Общинският детски комплекс и общината зарадваха децата с богата програма по случай техния празник 1 юни. Денят на детето започна с масов рецитал на стихотворението “Аз съм българче”. Общината награди школите към ОДК, а красивата сцена на централния площад отново бе място за изява на техните най-талантливите възпитаници, на читалища и учебни заведения. Публиката имаше възможност не само да се забавлява, а и да твори в ателие на открито. На 1 юни Централният минерален плаж работи безплатно за всички деца и така бе даден старт на плувното лято.


АСФАЛТИРАНЕ На 26 май в общината започна откритият конкурс за избор на изпълнител за преасфалтиране на улици и ремонт на бордюри и тротоари във Велинград. Финасирането в размер на 1 милион лева е осигурено от Министерския съвет. За участие в обществената поръчка оферти са подали 6 фирми, очаква се комисията с участието на трима експерти от Агенцията за обществени поръчки, да определи класирането. Срокът за изпълнение на поръчката, която предвижда преасфалтиране на около 30 000 кв.м. улици в града, е 60 дни от сключването на договора.

ПЪТНИ С постановление на Министерския съвет от 20 май Община Велинград получи допълнителен трансфер за пътни разходи на правоимащи болни. Сумата, отпусната от държавата за първото тримесечие на 2014 г., е 87 000 лева.

ЦЕНТЪР Общинската комисия обяви имената на кандидатите, класирани за свободните места в новосъздадените Център за настаняване от семеен тип и Защитено жилище за деца и младежи с увреждания във Велинград. За директор на новите социални институции е предложен Александър Гушевилов.

СРЕЩА На 29 май кметът Иван Лебанов е провел среща с министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. Обсъден е ремонтът на булевард “Съединение” и възможностите за осигуряване на средства за подмяна на ВиК мрежата. По информация на общинския пресцентър кметът е разговарял за прехвърляне на сградата на Диетичния стол и на Сярна баня в кв. Каменица за стопанисване от общината.

ЮБИЛЕИ Тази седмица своите юбилеи ще честват две учебни заведения във Велинград. На 5 юни Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” ще празнува 65-ти рожден ден. На 6 юни 110 години от основаването си ще отбележи Основно училище “Неофит Рилски” в кв. Чепино.

ВНУЧКА На 29 май 2014 г. се роди първородната внучка на кмета Иван Лебанов, която ще носи името на неговата съпруга - Росица. Майката Надежда Лебанова-Кияева и бебето са в отлично състояние. Общинска администрация честити на градоначалника голямата радост да стане дядо.

ТЕАТЪР Самодейците от театралния колектив към читалище “Будилник” в Ракитово изиграха пред велинградска публика на 30 май новата си постановка “Вражалец” от Ст. Л. Костов под режисурата на Стефан Попов. През март с пиесата бе отбелязана 100 годишната театрална дейност в Ракитово.

“РАДОСТ” На 29 май в ЦДГ “Радост” се състоя празник, посветен на безопасността на движението. под формата на танци и игри малчуганите показаха, че знаят пътните знаци и правила. На 31 май детската градина тържествено изпрати поредния випуск “абитуриенти”, на които предстои записване в първи клас.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води