Велинград - online - Треньорът Чолев с книга за успехите на “Чепинец” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Треньорът Чолев с книга за успехите на “Чепинец”
Публикувано 2014-06-10 15:14:11 от Темпо

В най-скоро време (по предварителните планове най-късно да края на юни 2014 г.) се очаква да излезе от печат книгата на треньора Борис Чолев. В нея се акцентира в най-голяма степен на успешната треньорска дейност, довела до едни от най-големите футболни успехи на велинградския “Чепинец”, особено в т.н. негов “златен период”, обхващащ времето от 1976 до 1982 г.
В тези години отборът влиза за трети път в Южната “Б” РФГ и остава в нея без прекъсване в продължение на 6 сезона, като постига и най-предното си класиране в първенството - трето място през 1978/79 г. Тогава е записано и друго голямо постижение на “Чепинец” - отстраняването на “Левски-Спартак” през февруари 1978 г. в четвъртфинала за Купата на Съветската армия и мачът в полуфинала срещу ЦСКА “Септ. зн.” през май същата година, загубен от велинградчани на националния стадион “Васил Левски” след изпълнение на дузпи. Своето подобаващо място в книгата заемат и онези помощници на треньора Чолев, работили с него през годините, както и всички футболисти, играли през годините в “Чепинец”, които със своите изяви са донесли успехите на отбора. А зад тях винаги е стояла и вярната велинградска публика.
Авторът Борис Чолев, който в живота си има над 60 години като състезател и треньор, е разказал свои спомени за различни моменти и събития, които са се случили не само по време на футболните срещи, но са представени и малко известни факти за това, което е станало преди и след някои мачове. Не са забравени срещите и познанствата с известни в миналото футболисти и треньори като унгареца Нандор Хидекути, Никола Ковачев-Тулата, Спиро Дебърски, Георги Аспарухов-Гунди, Серги Йоцов, Янко Динков и др. Не е забравен и приносът на местните спортни деятели като Тодор Пеев, Хамлет Йовчев, Димитър Малев и др., дали много за развитието на футбола във Велинград, както и помощта, която са оказвали ген. Атанас Семерджиев и Николай Гяуров.
Книгата е с работно заглавие “От стадион “Чепинец” до стадион “Васил Левски” и подзаглавие “Живот във футбола”. Предоставените спомени и материали (статии от вестници, интервюта и снимки) от автора са редактирани от Михаил Алексиев, който е написал и биографията на Борис Чолев. Фактологията около събитията са уточнени със съдействието на Филип Филипов, един от бившите председатели на ФК “Чепинец”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води