Велинград - online - Граждани настояват за обезопасяване на улица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Граждани настояват за обезопасяване на улица
Публикувано 2014-06-10 16:48:04 от Темпо

Велинградчани потърсиха “Темпо” за съдействие във връзка с проблем на улица “Самуил”, конкретно в частта перпендукулярна на Търговската улица (от кръстовището при триъгълната градинка в посока стълбите за “Бор”). В този участък ул. “Самуил” е изключително натоварена, тъй като се ползва от много пешеходци, но и от много автомобили, които спират или паркират в центъра. На фона на големия поток от пешеходци обаче не е маркирана нито една пешеходна пътека.
Изключение са остатъците от “зебра” на кръстовището с ул. “Св.св. Кирил и Методий”, които е крайно време да бъдат освежени след края на зимния сезон. Но за пешеходците, които пресичат от Търговската улица към “Съединение”, липсват каквито и да е пътеки и всеки преминава, както може, промушвайки се между паркиралите МПС. Иде лято и всички се надяваме броят на разхождащите се велинградчани и туристи да се увеличава, затова е редно общината и КАТ да побързат да се съгласуват и да очертаят нужните пешеходни пътеки.
Хора, които живеят и работят в близост, свидетелстват и за друг проблем: големият брой шофьори, които карат с висока скорост в този участък, без да се съобразяват с преминаването на многото пешеходци. С убеждението, че трябва да се сложи край на високите скорости преди да се е случил фатален инцидент, граждани са решили да внесат в общината искане за поставяне на “полегнали полицаи”.
На прага на летния сезон наистина е време за решения, тъй като с пускането на атракционното влакче, чиято начална спирка ще бъде на бул. “Съединение” пред триъгълната градинка, движението в този район ще стане още по-интензивно и с още повече предпоставки за инциденти.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай