Велинград - online - На първа инстанция: Съдът отмени решението за по-високи заплати на съветниците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На първа инстанция: Съдът отмени решението за по-високи заплати на съветниците
Публикувано 2014-06-10 17:00:04 от Темпо

На 21 май в Административния съд в Пазарджик бе даден ход на делото по жалба на кмета Иван Лебанов срещу решението, с което на 30 януари 2014 г. общинските съветници определиха нов, по-висок размер на своите месечни възнаграждения. На 6 юни първата съдебна инстанция отмени оспорваното решение на Общински съвет - Велинград.

Отменено е цялото решение, с което се изменят поредица тестове от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет. Сред тях са и членовете, според които общинските съветници получават месечно възнаграждение в размер на 70 процента от средната брутна работна заплата на Общинската администрация плюс възнаграждението, което те могат да получат за участието си в специализирани органи на Общинския съвет в размер на 20 лева. Съдът отменя и новия текст, с който съветниците задължиха кмета на община Велинград да им представя до 5-о число на месеца справка за средната брутна заплата за месеца на Общинската администрация.
Мотивите на Административния съд за отмяна на решението са, че Общинският съвет е допуснал съществено нарушение на административно-производствените правила. Проектът за решението е публикуван на интернет-страницата на общината 15 януари 2014 г. - в законноустановения 14-дневен срок. В същото време обаче не е спазено законовото изискване проектът за решение да бъде придружен от мотиви и доклад, от които да стават ясни причините за промяната, целите, средствата (включително финансови) за прилагане на новата уредба и очакваните резултати. Законът изисква докладът да включва и анализ за съответствие на проекта за решение с правните норми в Европейския съюз. Тъй като в случая проектът за решение, с което по същество общинските съветници увеличават своите месечни възнаграждения, не е подкрепен с мотиви и доклад, съдът счита, че това решение е незаконосъобразно и следва да бъде отменено.
Според съдебното решение Общински съвет - Велинград трябва да заплати на общината юрисконсултско възнаграждение в размер на 300 лева. С това спорът за новия размер на заплатите на общинските съветници едва ли ще приключи, тъй като решението на първата съдебна инстанция подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай