Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.06.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.06.14
Публикувано 2014-06-10 17:01:02 от Темпо

БОТЕВ Пред паметника на поета-революционер Христо Ботев в центъра на Велинград на 2 юни бе почетена паметта на героя и на всички, дали живота си за свободата и независимостта на България. Зам.-кметът Атанаска Хрисчева произнесе слово за безсмъртното дело на Христо Ботев, сред което бяха поднесени венци и цветя от Общинска администрация, Общинския съвет, музея, читалища, училища и граждани. Точно в 12 часа сирената призова за минута мълчание в памет на българските герои.


ГЯУРОВ На 2 юни 2014 г. се навършиха 10 години от смъртта на световно известния оперен певец и почетен гражданин на Велинград Николай Гяуров. На възпоменателното тържество пред паметника му за живота и творчеството на Н. Гяуров говори зам.-кметът Георги Янчев и бяха положени много цветя в памет на неговия творчески гений. На 3 юни Историческият музей почете 10-годишнината от смъртта на певеца с прожекция на филма “Неизвестното за световноизвестния”, посетена от ученици от Велинград.

МОРЕ През седмицата се проведе поредно обучение на общински служители по спечеления проект за повишаване на административния капацитет. Този път изборът на място за обучението бе морският курорт Слънчев бряг.

АРХЕОЛОГИЯ На 2 юни в Историческия музей бе открита изложбата “Археологически разкопки и теренни обходи в община Велинград”. Посетителите ще могат да я разгледат до 10 юли 2014 г.

АРБАНАСИ Детският танцов състав “Силивряк” към читалище “Будилник” в Ракитово се завърна с награда за първо място от фестивала “Насред мегдана в Арбанаси”. Възпитаниците на ръководителката Светлана Стоева спечелиха плакет, грамота и парична премия от 150 лева.

ПООЩРЕНИЕ СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Велинград взе участие в националния конкурс, организиран от издателство “Пиърсън-Лонгман” на тема “My country”. След оспорвана надпревара учениците от 5 “б” клас спечелиха поощрителната награда на издателството.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай