Велинград - online - Ковачница чудна на млади сърца 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ковачница чудна на млади сърца
Публикувано 2014-06-17 08:52:52 от Темпо

На 6 юни в читалище “Отец Паисий“ вложихме цялото си вдъхновение, сили и талант в сътворяването на спектакъла, представен на тази сцена по случай 125-годишния юбилей на ОУ “Неофит Рилски“. На концерта разказахме една приказна история за живота и за ученическия свят, започнала в далечното минало:

Ражда се дете, орисано с добро, но и подложено на трудности, които трябва да преодолее, за да намери пътя към успеха. Неговите учители го повеждат през омагьосания свят и му показват ценностите: Познание, Амбиция, Мъдрост, Единство, Толерантност, с които ще победи тъмните сили. То се запознава с паметни картини от миналото и настоящето: Неофит Рилски и неговите ученици; Създаването на първото читалище; Появата на телевизията; Новите компютърни чудеса. Тръгвайки на училище, детето разбира, че освен знание и възпитание в класната стая ще получи възможност да срещне Любовта, както в класическия смисъл - в драмата “Ромео и Жулиета“, така и в нейния виртуален Facebook вариант. Малкото момиченце - “прашинка от вселената безкрайна“ е и ангелчето, сдобрило враждуващите групи от романтици и реалисти, защото приятелството е най-ценно за младите хора.
Учениците, участващи в концерта, дадоха всичко от себе си и с артистизма си заслужиха аплодисментите на публиката. С особен чар и настроение изпълниха залата нашите приятели от клуб “Импулс“ (възпитаници на училището ни) Георги Ганев и Кристиян Йорданов, както и групата за фолклорни танци с ръководител Петя Костова към начално училище “Димитър Благоев“ Стара Загора с директор Жана Минчева. Наши скъпи гости бяха: Мария Фъртунова - директор на дирекция “Висше образование” в МОМН, Маринела Радева - началник на кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова, Иван Лебанов - кмет на Велинград.
Сценарно-режисьорската група - Ваня Дебелушина и Ваня Гушевилова; създателката на филма за училището Нина Маврикова (нашият IT-сътрудник); хореографът на танцовата част Олга Билярова, ръководител на мажоретките - това е екипът, сътворил една чудновата бърканица от думи, музика, картини и движения - все въздействащи средства, с които се надявахме да накараме всеки зрител да намери за себе си нещо смислено, красиво и забавно. Благодарим на всички гости, споделили с нас нашия празник и казали добри думи за нашето училище. Признателни сме на всички колеги, помогнали ни за осъществяването на концерта. Честит юбилей!
Ваня Гушевилова, ОУ “Н. Рилски“

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай