Велинград - online - Общината и учебни заведения спечелиха еко-проекти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината и учебни заведения спечелиха еко-проекти
Публикувано 2014-06-17 09:23:33 от Темпо

25 проекта на общини, кметства, училища и детски градини от област Пазарджик са одобрени за финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на традиционната национална кампания на МОСВ “За чиста околна среда”. Както всяка година, проектите на общините и кметствата са на стойност по 10 000 лева. От област Пазарджик финансиране ще получат проектите на община Велинград и на 9 кметства.
Проектите предвиждат почистване на определени участъци, тяхното озеленяване и създаване на зони за отдих, естетизиране и подобряване на жизнената среда в населеното място.
За проектите на детските градини и училищата сумата е по 5 хиляди лева, като не се финансират разходи за поддръжка на сградите и училищните дворове, а е въведен задължителен критерий, предвидените в тях дейности да обслужват пряко образователния процес и да бъдат насочени към повишаване на екологичната култура и знанията за опазване на околната среда. Сред финансираните проекти на училища са тези на СОУ ”Св.св Кирил и Методий” - Сърница, СОУ ”Христо Смирненски” - с. Света Петка, СОУ ”Васил Левски” - Велинград, ПГГС ”Христо Ботев” - Велинград и ОУ ”Иван Вазов” - с. Пашово. Сред детските градини от региона, чиито проекти отговарят на критериите за финансиране, са ОДЗ ”Слънчице” -Велинград, ЦДГ ”Пролет” - с. Драгиново и ЦДГ ”3-ти март” - с. Дорково.
Изпълнението на финансираните от ПУДООС проекти в областта ще бъде проследено от РИОСВ-Пазарджик. След проверка и протоколиране на заложените и изпълнените дейности, директорът на РИОСВ одобрява тяхната реализация пред финансиращия орган ПУДООС.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води