Велинград - online - Ново лято, стари проблеми 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ново лято, стари проблеми
Публикувано 2014-06-17 09:27:00 от Темпо

Готов ли е Велинград за началото на активния летен туристически сезон? В средата на юни въпросът е закъснял, но пък за поредна година сме свидетели, че голяма част от това, което трябва да свърши общината, се случва в “12 без 5”: кръговото кръстовище на входа на курорта ще се прави, но договорът бе сключен преди броени дни; асфалтиране на някои улици ще има, но процедурата все още е на етап обществена поръчка за избор на изпълнител; програмата за Празниците на културата в началото на юли все още не е официално обявена, какво ще предлагаме на туристите през август - също не е ясно.

Ясно е обаче, че част от знаковите туристически обекти в СПА столицата на Балканите и това лято остават в познатия занемарен вид. Клептуза отново ще посреща гостите на града с порутени сгради. Конкурсът за нова визия на една от емблемите на града е лъч надежда, но реални резултати можем да чакаме догодина. В края на юни ще станат известни наемателите на лодките и заведенията на Клептуза, които според решението на общината това лято ще работят в съкратен срок - само до края на август. В Чепино предстои и ремонт на втората Радонова баня - парите са осигурени по проект, но и тук надеждите са в бъдеще време.
В Лъджене тази седмица бяха основно почистени малкият фонтан пред сградата на общината и “Чашата” на площад “Н. Гяуров”, които определено имаха нужда от тази процедура. В същото време обаче чешмата в един от най-посещаваните от туристи паркове - този на Вельова баня, остава без капка вода и разочарованието на хората, дошли да си налеят или да пият вода от известния Извор № 11 е голямо. Проблемът със запушения водопровод изобщо не е от вчера, но няма видими усилия за неговото решаване.
В Каменица изворът Власа, с чиято температура и лечебни свойства обичаме да се хвалим, също и това лято ще “удивлява” гостите на града с крайно неугледния си вид. Добрата новина е, че общината има одобрен проект за големи информационни табла за минералните находища и извори и едно от тях ще бъде именно в района на Власа. Но и това няма да се случи през лятото на 2014 година.
Няма решение проблемът с поливането на зелените площи в обновените паркове, които и през този летен сезон остават без ефективна система за напояване. Все още тревата в част от парковете стои неокосена, а вече е средата на юни. На доста места са видими следите от вандалско отношение - счупени огради, пейки, лампи, изхвърлени бутилки, “поляни” от семки и т.н. и всичко това ще продължава, докато общината не реши да упражни контрол и да налага санкции.
Открит остава въпросът дали общината ще даде старт на големия ремонт на булевард “Съединение” от Клептуза до края на Каменица. Отговорът все повече клони към “не”, тъй като не са осигурени пари за смяна на водопроводната мрежа и не е даден ход на обществена поръчка за избор на изпълнител. Забавянето има и плюс - няма да има активни ремонти точно в разгара на лятото, както се случи преди година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България