Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.06.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.06.14
Публикувано 2014-06-17 09:28:30 от Темпо

ЗАДАНИЕ В Община Велинград вече е получено заданието за ОВОС (оценка на въздействието върху околната среда) на инвестиционното предложение на “Ресурс-1” АД за добив на волфрамови руди от находище “Грънчарица” край Кръстава. Това е част от процедурата, която върви с бързи темпове и ще включва и широко обществено обсъждане.


КЛЕПТУЗА С кметска заповед бяха определени паричните награди за участниците в конкурса за новия визия на Клептуза. Както “Темпо” вече писа журито не присъди първо място, наградата за второ място е 3000 лева, за трето - 2000 лева, а останалите три колектива ще получат поощрителни награди по 500 лева.

БЕЛАРУС На 12 юни кметът Иван Лебанов отпътува на работно посещение в Беларус. По покана на домакините от побратимения с Велинград град Малодечно кметът ще участва в дни на поезията и музиката. Във велинградската делегация са още зам.-кметът с ресор култура Георги Янчев и Христина Влахова от музикална школа “Звънче”, която ще се включи в концертите.

КЪРЛЕЖИ От началото на 2014 г. в Пазарджишка област са регистрирани 20 случая на заболели от болести, които се предават от кърлежи, съобщи РЗИ. До всички кметове са изпратени писма за предприемане на мерки, като изискването е тревните площи да бъдат третирани с препарати за обезпаразитяване минимум два пъти през летния сезон. Екологът на ОА - Велинград Станимир Живков информира, че общината има сключен договор с фирма, която вече е извършила първата дератизация на зелените площи в курорта.

СМЕТИЩЕ Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пазарджик е издала предписания на община Велинград за почистване на нерегламентирано сметище, образувано на изхода на село Света Петка. Общината разполага със срок от 1 месец, а ако сметището не бъде премахнато, РИОСВ ще наложи санкции.

БЛАТЦА Общинският съвет в Ракитово взе решение за изграждане на посетителски и информационен център в местността Блатца. Кметът Л. Петков е упълномощен да извърши необходимите процедури по законите за горите и за устройство на територията.

ПРАЗНИК Църквата “Света Троица” в кв. Каменица отбеляза своя храмов празник в деня на Свети Дух - 9 юни. След тържествената служба бе раздаден традиционният курбан за здраве и благоденствие. Денят на Свети Дух е и празник на село Ковачевица, където в честването взе участие Градският духов оркестър на Ракитово под ръководството на Никола Янев-Чоли. Пътуването на музикантите се осъществи с личната помощ и участие на ракитовския кмет Любомир Петков.

ТЕАТЪР На 10 юни на сцената на читалище “Отец Паисий” във Велинград театрална трупа от Разград представи постановката “Крадецът на праскови” по едноименното произведение на Емилиян Станев. Гостите изиграха две представления, като едното от тях бе за ученици.

БЕЗПЛАТНО В един ден от седмицата посещенията на посетители в палеонтологичния музей в Дорково и в информационния център към крепостта Цепина ще бъдат безплатни. Съветниците в Ракитово гласуваха и определиха денят за безплатни посещения да бъде понеделник.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай