Велинград - online - Филм за “пророка на народа” дядо Влайчо 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Филм за “пророка на народа” дядо Влайчо
Публикувано 2014-06-24 09:26:48 от Темпо

На 19 юни в Градската художествена галерия писателят Христо Нанев, когото велинградската публика познава от книгите му за пророчицата Слава Севрюкова, се срещна със своите почитатели. Този път поводът бе четиридесет и пет минутният филм “Пророкът на народа дядо Влайчо”, посветен на 120 години от рождането на ясновидеца от Коньово, Новозагорско и на книгата със същото име. Филмът е сниман почти година и негов режисьор е Христо Нанев.

Във филма участват със свои спомени и разкази родственици, съселяни, бивши кметове и поп Стефан, който нарича дядо Влайко „благороден брат”, защото е зачитал и уважавал всички хора и религии, защото е кръстник на много деца, защото е помагал за издръжката на ученолюбиви деца, защото в четвърто отделение е започнал да чете първата му подарена книга - Библията и защото “безсребреникът” дядо Влайко е помогнал на много хора в чисто човешки план.
За възможностите на ясновидеца дядо Влайко говорят фактите: “През седемдесетте години на миналия век в София дискретно се провежда конкурс за ясновидци. Явяват се близо двеста души. Претендентите преминават през иглени уши. ”Отсяването” продължава почти месец. На първо място е излъчен дядо Влайчо Жечев от село Коньово. Комисията констатира: ”Носител на дарба, която не е кройка за човешките възможности”. На второ място същата комисия поставя баба Ванга.
Пророкът на народа Влайчо Жечев е син на богат селянин, роден на връх Голяма Богородица - 15 август, но още от дете проявява дарбата си, като познава, че ще има война с Турция - Балканската, за жертвите и пораженията. През 1947 г. сред “приятели” казва кога ще умре Георги Димитров и това е достатъчно, за да бъде обявен в държавна измяна и изпратен по затвори и в лагера Белене.
На дядо Влайчо са думите: “Слънчевите лъчи лекуват всички болести, защото Той ги праща, нашият Отец” и тези думи също са доказателство за вярата му в Бог.
Филмът “Пророкът на народа дядо Влайчо” завършва с изпълнението на песен, сътворена и посветена на ясновидеца от нашата съгражданка Мария Нонева-Мичона.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води