Велинград - online - Според МИЕ: Велинград в топ 3 на туристическите дестинации в България 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Според МИЕ: Велинград в топ 3 на туристическите дестинации в България
Публикувано 2014-06-24 09:34:01 от Темпо

На 19 юни Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) представи официално проекта “Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България”. Неговата основна цел е да увеличи дела на българите, които избират да пътуват и да почиват в България.

Според МИЕ напоследък се забелязва, че българската туристическа индустрия търси начини за привличане на български туристи и една от посоките за това е чрез намаляване на цените и повишаване на качеството на услугата. За 2013 г. общо пътувалите у нас или в чужбина са към 2.5 млн. души, което представлява 40% от българското население на възраст над 15 години. 28% от тях са почивали само в България, като това са предимно млади и активни хора със средно или висше образование и доходи от 340 до 700 лв., показват данните от специално социологическо проучване за причините за пътуванията на българите в страната и чужбина. Според него средната почивка на българина у нас е 5-6 дни с разход от 244 лв. на човек. В чужбина българите харчат около 3 пъти повече - средно по 646 лв. на човек.
Изследването показва още, че през лятото българите предпочитат да почиват основно на море, а през зимата и неактивните сезони си организират екскурзии за разглеждане и опознаване на различни обекти в страната. Изборът на българските туристи за топ дестинации в България е Боровец, Созопол и Велинград, отчита МИЕ. СПА столицата на България и на Балканите е в челната тройка на българските курорти, изпреварвайки десетки други.
Три основни причини карат българите да предпочетат при пътуване България вместо чужбина - липсата на езикова и културна бариера, по-лесната организация на пътуването и на престоя, както и убеждението, че първо трябва да опознаем държавата си, а след това други страни, народи и култури. Има и четвърта причина, свързана с желанието ни да посещаваме нови и непознати за нас места. Експертите препоръчват при разработването на предстоящата целогодишна рекламна кампания да се наблегне на културния туризъм, както и на популяризирането на по-малко познати туристически обекти - посока, в която трябва да се насочи и Велинград, за да запази водещото си място сред българските топ дестинации в туризма.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай