Велинград - online - Празници на културата’2014: Начало с огнено шоу и Марги Хранова, рок-финал със “ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празници на културата’2014: Начало с огнено шоу и Марги Хранова, рок-финал със “
Публикувано 2014-06-24 09:43:05 от Темпо

Старт на 4 юли и финал на 20 юли - това е времевата “рамка” на велинградските Празници на културата’2014. Програмата вече е готова и показва стремеж редом с познатите прояви, които от години са “запазена марка” на Празниците, велинградчани и гостите на курорта да видят, да чуят и да се включат в нови културни събития.

На 4 юли традицията ще бъде спазена и първият акорд от Празниците на културата ще бъде даден от духовите оркестри и мажоретни състави на Велинград, Ловеч и Враца. 5 юли (първата събота на летния месец) ще бъде отбелязан като Ден на Велинград. За разлика от последните години, когато големият празничен концерт се правеше с участието само на местни състави, сега концепцията е сменена. Концертът ще започне с ексклузивното шоу “Огнен спектакъл“ с участието на “Drum and Dance group Vakali”, които ще представят своя огнен танцов проект “Firestetic”. А специален гост на вечерта ще бъде певицата с неповторим глас Маргарита Хранова.
В 17-те дни и вечери Празниците на културата ще привличат и забавляват различна аудитория: за най-малките ще има прожекции на анимационни филми, парад с маски и концерти; за младежите ще гостува тийн-групата “Революция Z” и рапърът Alex P.; за хората от третата възраст специален концерт готви Съюзът на пенсионерите. Запазена територия отново имат фолклорните състави, като наред с местните самодейни състави към читалищата ще участват и гости от Сърбия, Гърция и Румъния. Много музика ще предложат концертите на “Караоке” и “Звънче” и на участниците в Петия международен фестивал “Дъга над Клептуза”. За първи път на велинградска сцена ще се представи Градският духов оркестър на Ракитово. Български хора и танци обещава фестивалът “Хоро край Извора”, а лятна латино-фиеста - вечерта на Клуба на спортни танци “Импулс”. В деня на руската култура ще има кулинарна изложба-базар и концерт на Руслан Мъйнов, който ще представи нов албум с руски романси. В афиша на традиционната “Театрална сцена” са 4 спектакъла на любителски театри от Козлодуй, Каварна, Карлово и Самоков и премиера на велинградските самодейци. На Търговската улица ще бъде подредена фото-изложба “Водата - благословеният дар на Велинград“, в музея ще гостува археологическата изложба “Емпорион Пистирос в Тракия“, а в галерията ще видим картините от пленер на художници с международно участие. Във вечерите за литература ще гостуват Пейо Пеев и Румен Леонидов. И тази година Празниците на културата ще имат силен рок-финал с музиката на “Сигнал”.
Организаторите от общината подчертават, че тази година публиката ще има възможност да участва активно в много от проявите на площад “Николай Гяуров” и да стане част от празниците, с които започва активният летен сезон във Велинград. Темпо
Пълната програма на Празниците на културата’2014 ще намерите в следващия брой на “Темпо” и в рекламния пътеводител “Накъде във Велинград”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай