Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.06.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.06.14
Публикувано 2014-06-24 09:47:12 от Темпо

ПОСТ Общинският съветник от групата на ДПС Бельо Мандраджиев е единственият кандидат в конкурса за директор на Бюро по труда - Велинград, който се проведе на 20 юни в Агенцията по заетостта. Липсата на други кандидати се обяснява с очакванията за поредното политическо назначение на ръководен държавен пост в общината.


КЛЕПТУЗА На 20 юни в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е входирана жалба от архитектурно ателие “Георги Сарамбелиев” във връзка с проведения от община Велинград конкурс за идеен проект за нова визия на Клептуза. ЕТ “Г. Сарамбелиев” - Пазарджик е един от участниците, които журито отстрани от участие в конкурса и получиха поощрителна награда от общината в размер на 500 лева. В жалбата до КЗК не е поискана временна мярка за спиране на конкурсната процедура.

ТЕСНОЛИНЕЙКА БДЖ съобщи, че спира движението на влакове в участъка от Септември до Добринище и обратно за периода от 23 юни до 23 август 2014 г. Причината, както “Темпо” вече информира, са ремонти по жп-линията и жп-мост. По време на ремонтните дейности БДЖ ще осигури за пътуващите автобусен транспорт.

ТАКСА Общо 144 107 лева са постъпили в хазната на община Велинград от туристическа такса през първите пет месеца на 2014 г. Най-големи суми са внесли хотелите “Акватоник” - 24 078 лева, Гранд хотел “Велинград” - 14 841 лева и “Велина” - 11 799 лева. В списъка от 61 регистрирани места за настаняване отново има и такива с нулева туристическа такса.

СЕСИЯ Общинският съвет ще заседава на 26 юни (четвъртък) от 9.30 часа. Редовната юнска сесия ще вземе поредица от решения за финансово обезпечение на действащи общински проекти. В дневния ред е и предложението на “Сирона” за благоустройство и поддържане на парка в района на баните в Чепино като безвъзмездно дарение за общината.

ЕНЬОВДЕН По случай 24 юни - Еньовден, Дневният център за възрастни хора с увреждания във Велинград организира екскурзия до местността Старина. Сред красивата природа над Юндола ще бъде организирано събиране на билки, чиято лечебна сила според народните вярвания е най-могъща в утрото на Еньовден.

КОНФЕРЕНЦИЯ На 26 и 27 юни в София ще се проведе национална конференция по медицински и здравен туризъм с международно участие. Община Велинград ще бъде представена от Туристическия информационен център, а в рамките на събитието ще има и презентация на “Специализирани болници за рехабилитация-НК”.

ПИАНО На 25 юни ще се състои годишният концерт на школата по пиано с ръководител Стоянка Енчева. Концертът на младите пианисти ще започне в 16 часа на сцената на читалище “Отец Паисий-1893”.

ИЗЛОЖБА-БАЗАР Туристическият информационен център и сдружение “Нежна сила” организират на 24 юни от 16 часа изложба-базар на бутикови изделия, изработени от дизайнерката Цветанка Тинкова.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай