Велинград - online - Не с думи, а с вълшебните звуци на рояла 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Не с думи, а с вълшебните звуци на рояла
Публикувано 2014-07-01 19:35:55 от Темпо

На сцената на НЧ “Отец Паисий-1893” на 25 юни се проведе Годишният концерт по пиано на учениците от класа на музикалния педагог Стоянка Енчева.

Не с думи, а с вълшебните звуци на рояла, подарен преди години на любимото читалище от световноизвестния оперен бас велинградчанина Николай Гяуров, започна да свири своята музикална приказка Димитър Попчев. Последваха го Стефан Сергиев, Мариан Марков, Карина Димова, Йоана Янева, Андрей Зарев, Ивайла Каранейчева, шестгодишната Милост Зарева - носителка на златен медал и Първа награда от националния конкурс за млади певци и инструменталисти “Медени звънчета” - Пазарджик, Лия Пейчинова, Велка Коцева, Александър Налбантов, Боряна Зарева, Екатерина Зарева. Всички те и 88-те чернобели клавиши на рояла изсвириха една музикална приказка, сътворена с много труд, любов и талант цяла една година и затова аплодисментите бяха много за всички и напълно заслужени.
В концерта бяха включени произведения на Моцарт, Елвис Пресли, Аарон, Парашкев Хаджиев, Томпсън, Диабели, Спиндлер, Константин Илиев, Бенда, Хорнър, Тото Котуньо, Шаински и неговата „Песен на крокодила Гена”, Нино Рота, “Ромео и Жулиета”, ”Наздравица” на Верди от операта “Травиата,”На Елизе” от Бетовен, ”Танц на хлебчетата” от Чарли Чаплин, ”Набуко” от Верди, френска песен и старинна испанска балада, руският романс “Две китари”. Милост и Андрей Зареви изпълниха на четири ръце “Танц на малките лебеди” из балета “Лебедово езеро” от П.И.Чайковски. Честта да изсвирят финалните акорди на Годишния концерт на възпитаниците на Стоянка Енчева от Музикалната школа по пиано при НЧ “Отец Паисий-1893” се падна на Боряна и Екатерина Зареви, които изсвириха на четири ръце “Рагтайм” от Скот Джоклин.
По традиция концертът завърши с раздаване на свидетелствата за успешно завършената музикална учебна година, с много цветя и снимки за Стоянка Енчева и с нейните думи на благодарност към децата за техния труд и любов към музиката, към родителите за доверието и към Бог - „За това, че ме е дарил с най-прекрасната професия!”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай