Велинград - online - Учение тества готовността за реакция при горски пожар 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Учение тества готовността за реакция при горски пожар
Публикувано 2014-07-01 19:50:05 от Темпо

На 26 юни във Велинград се проведе широкомащабно учение за реагиране при възникване на горски пожар, което бе част от проекта международния проект “SEERISK”. На откриването присъстваха директорът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, директорът на ОУПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов, представители на ГДПБЗН, държавни институции и местната власт и партньори по проекта от Унгария и Румъния.

Занятието бе свързано с реагиране при възникване на горски пожар в района на Войнишка поляна на територията на ДГС “Алабак”. Пряко участие везха екипи от ОУПБЗН-Пазарджик, РСПБЗН във Велинград, Батак и Пещера, РУП-Велинград, ДГС “Алабак”, ДЛС “Чепино”, Община Велинград, “МБАЛ-Велинград”, представители на БЧК, общински фирми и граждани. Специализираните автомобили с включени сирени привлякоха вниманието на много велинградчани, които се питаха дали става дума за реална опасност или само за учение. На двора на ПГИТ “Ал. Константинов” и в сградата на общината бяха сформирани два щаба за координиране на действията на всички участници в полевото занятие и бе приведен в действие Плана на Община Велинград за реагиране при кризи. Сформираха се четири центъра: за гасене на горския пожар и защита на обекти и съоръжения, за евакуация на застрашени обекти, за издирване на изгубени лица и за действие на Общинския щаб за защита при бедствия. За нормалната комуникация между центровете и екипите на терен бе осигурена връзка чрез мобилни станции “TETRA”.
В рамките на тренировката бяха реално евакуирани хотелите “Роял Спа” и “Макси”, ПГИТ “Ал. Константинов”, детска градина, ЦОП и ЦНСТ. Извършени бяха проверки за годността на намиращите се в близост водоизточници. Съвместни екипи от пожарникари и лесничеи издирваха и евакуираха отклонили се в зоната на пожара туристи. Полицейски екипи отклониха цялото движение на хора и МПС от зоната на действащата стихия.
От пресцентъра на МВР съобщиха, че след приключване на действията са изслушани докладите на всички ръководители на центрове, заедно с техните мнения и препоръки. И участници и наблюдатели акцентираха върху много добрата комуникация и ефективно взаимодействие между всички участници в занятието във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай