Велинград - online - Театърът кани на премиера 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Театърът кани на премиера
Публикувано 2014-07-01 20:10:18 от Темпо

След повече от 160 часа репетиции в продължение на 7 месеца любителският театрален състав към Народно читалище “Отец Паисий-1893” е готов с тазгодишния си премиерен спектакъл. Режисьорът Мариус Донкин остана верен на обичая си всяка година да “вдига летвата” пред нашите самодейци, избирайки комедията “Безумна фамилия” на нашумелия английски автор и носител на наградата “Лорънс Оливие” за драматургия Рей Кууни.

Известният актьор и режисьор споделя, че не е питаел особено уважение към драматургията на Кууни, защото за известно време след 1989 г. тя е обслужвала “комерсиалните” спектакли, чрез които театрите се борят за публика и приходи. “Но ... съдбата ми отмъсти, както винаги става. Напоследък три пъти като актьор и режисьор се занимавам с неговото творчество. Чак сега усетих неговата социална актуалност и изключителнота му майсторство на комедиограф. Не се подвеждайте в своето мнение от чужди интерпретации. Имайте свое след поуките от неговите пиеси”, казва Мариус Донкин. Че пиесата е трудна споделя и председателят на читалището и актьор от самодейната трупа Цветан Котев: “Спектакълът е тежък, но отговаря на моженето и на нивото на театъра”.
Премиерата на “Безумна фамилия” ще се играе в две последователни вечери - на 2 и 3 юли (сряда и четвъртък), в салона на читалище “Отец Паисий”. Ролите са поверени на 7 актьори: Цветан Котев, Росица Паунова, Павел Гайдев, Вили Атанасова, Боян Караилиев, Ива Дебелушина и Лазар Лазаров. Билети за премиерата ще се продават пред сградата на читалището. А след премиерните спектакли в навечерието на празника на Велинград 5 юли, новата постановка ще можем да видим и в програмата на Празниците на културата на 18 юли 2014 г.
За Рей Кууни Мариус Донкин казва още: “Дано не припознаете себе си в някой от героите му! Или... може би”. Така че летвата е вдигната и пред нас зрителите - да влезем в театралния салон и да видим...
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води