Велинград - online - 45 години заедно по пътя на музиката 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

45 години заедно по пътя на музиката
Публикувано 2014-07-01 20:13:47 от Темпо

Концерт, посветен на 45 години творческа музикална дейност на семейство Йорданка и Иван Казалиеви се проведе на 26 юни на сцената на НЧ “Св.св. Кирил и Методий” във Велинград.

Музикалният път на най-музикалното семейство в Чепинското корито започва през далечната 1969 г. Тогава едно момче от Смолян и едно момиче от Велинград, родени и влюбени в песента и музиката на Орфеевата Родопа планина, започват да пишат своята музикална приказка, която продължава и досега. И двамата завършват Учителския институт “Дичо Петров” в Смолян, сега филиал на ПУ “Паисий Хилендарски”. През 1977 г. Иван Казалиев защитава с пълно “отличен” в Музикалната академия в Пловдив и това му дава правото да бъде “естрадно-музикален ръководител”.
И вече 45 години семейство Казалиеви вървят без прекъсване по пътя на живота с песен и музика в сърцата и душите си и с безпогрешния си усет на професионалисти откриват и помагат на талантливите деца по пътя към голямата сцена. През тези 45 години всяка мисъл и всяка тяхна мечта са посветени на учителска и творческа дейност. Работа в училище, работа с групи и работа със създадената и ръководена от тях вече 18 години ДЮВИШ “Звънче”, чиито възпитаници са радост и гордост на своите ръководители и на нашия град. Само за последните две години те донесоха 6 Гранд при от международни и национални конкурси и фестивали, без да броим златните, сребърните, бронзовите медали и другите награди и отличия. А сСамо през последните две седмици Христина Влахова се завърна от фестивал на поезията и изкуствата в Беларус с оценка “отличен”, от фестивала в град Нови Травник Венелин Каленов донесе най-високата и престижна награда, която се присъжда на участник от чужбина, а на фестивала в град Джурджевац, Република Хърватска Николета Сачкова спечели Гранд при. В концерта, посветен на 45 години творческа-музикална дейност на семейство Йорданка и Иван Казалиеви, участваха техните “звънчета”: Анжелина Денчева, Илияна Малинова, Калина Деспотска, Михаела Нанова, Ванеса Баева, Венелин Каленов, Николета Сачкова, Цветина Вачева, Цветелина Главчева, Теодора Лазарова, Борислава Баракова, Иванка Алексиева, Ива Папаркова, Христина Влахова, Радка Узунова, Веселин Димитров, Димитър Дулев и Анелия Рачева.
Поздравителни адреси и цветя за юбилея изпратиха кметът Иван Лебанов и читалищата “Св.св. Кирил и Методий” и “Васил Левски”, а от името на децата от “Звънче” и техните родители поздрав отправи Марияна Кънева.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България