Велинград - online - Природни методи за лечение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Природни методи за лечение
Публикувано 2014-07-01 20:17:01 от Темпо

В уютната атмосфера на хотел “Деви” във Велинград се проведе семинар на тема “Терапия с цветните есенции на Д-р Бах”. Той бе организиран от холистичната школа “Хомеохелп” и представлява завършек на двугодишено он лайн обучение в този вид лечение.

Лечебните свойства на цветните есенции на Д-р Бах са познати в Европа и Великобритания от първите десетилетия на двадесети век. Този метод, толкова достъпен, безопасен и същевременно ефективен добива популярност и у нас в последните години. Той се основава на доброто познаване на свойствата на 38 вида дървета и цветя, от които английският лекар Едуард Бах е правил воден извлек. Въздействието на есенциите е подобно на това на класическите хомепатични препарати. 38-те вида капки могат да се използват (самостоятелно или в комбинации) за лечение на широк спектър заболявания и неразположения - физически и психически. Познанието за лечебните свойства на растенията е заложено дълбоко и в българската народна традиция и не случайно заключителното събиране на терапевтите беше насрочено между лятното слънцестоене и Еньовден - в дните, за които се вярва, че билките имат особена сила. В ранните часове на утрото на Еньовден, преди изгрева на слънцето, участниците се пръснаха по поляните в околностите на Велинград, за да събират билки. Изгревът на слънцето на този ден също е особено наситен с животворна енергия. В този ден хоризонтът беше ясен и чист и слънцето озари склоновете на Родопите. На поляните на Стария чарк бяха излезли много хора, придържащи се към обичая.
Според народните лечители Еньовденската роса има целебни свойства и отърколването в росата дава енергия и сила. Традицията казва, че дори болни, които не са можели да ходят сами, са били изнасяни с постелките, за да бъдат окъпани в росата, което е възстановявало здравето им, заедно с процедурите на лечителя или билкаря. Радостно е, че народните ритуали, осъществяващи връзката между човек и природа, не са загубени. Човекът все повече започва да осъзнава, че не бива да прекъсва пъпната връв, свързваща го с Великата майка - природата.
д-р Светла Балтова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай