Велинград - online - Обявен е конкурс за нова визия на центъра и зелените площи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обявен е конкурс за нова визия на центъра и зелените площи
Публикувано 2014-07-01 20:19:45 от Темпо

След конкурса за нова визия на Клептуза общината обявяви още един: за изработване на идеен проект за общо 11 обекта, обхващащи централната градска част, зелени площи и места за отдих във Велинград. Конкурсът е в рамките на големия проект “Велинград - интегриран град на бъдещето”, а главната му цел е да се създаде градско пространство с единна фиософия.
Предложените идейни проекти ще се оценяват от 5-членно жури, в чийто състав задължително ще има архитекти и юрист. Имат право да кандидатстват български и чуждестранни физически и юридически лица, като ръководителят на проекта трябва да има професионална квалификация като архитект, ландшафтен архитект, урбанист, строителен инженер или инженер. Конкурсът е открит, явен и едноетапен и ще се проведе, ако в указания срок до 14 август 2014 г. бъдат подадени повече от едно заявления за участие. Регламентът не предвижда награден фонд, но победителят ще получи правото на базата на класирания на първо място идеен проект да направи работен проект. Идейният проект трябва да предложи нови настилки за тротоари, пешеходни зони, улици и паркови алеи, които да бъдат съобразени с климатичните условия във Велинград, достъпност на градската среда за хора с увреждания, неутрални цветови решения в съответствие с историческите дадености на околната среда и др. Не се предвижда премахване на съществуващи зелени площи, дървета и храсти, а увеличаване на озеленяването, включително чрез подходящи висящи растения. В парковете трябва да се проектират пейки, беседки, енергоспестяващо осветление, обновяване и възстановяване на водни площи, детски площадки и др., включително подходящи съдове за отпадъци.
Заданието включва 11 обекта, включени в трите зони за въздействие, утвърдени с интегрирания план за градско развитие:
- централната градска част от ул. “Юндола” до сградата на ДГС “Аабак” и от ул. “Св.св. Кирил и Методий” до Старата община
- парк “Женска баня”
- зелените площи пред банята в Чепино
- парк “Възраждане”
- зона за обществен отдих пред складовете на Пазара
- парк пред жп-гара Лъджене
- зелена площ пред блока на Пазара
- парк пред блока на “Г. Димитров”
- зелена площ на ул. “Ал. Стамболийски”
- зелена площ на входа на Велинград вляво
- парк пред “Сярна баня”
Финансовите средства по проекта се осигуряват от Оперативна програма “Регионално развитие”. Очаква се журито да започне работа в средата на август, а класирането на идейните проекти ще бъде представено в Агенцията за обществени поръчки (АОП). След това на базата на решенията на журито и АОП общината ще обяви процедура по обществена поръчка за изработване на работен проект за всеки от 11-те обекта.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води