Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 01.07.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 01.07.14
Публикувано 2014-07-01 20:25:48 от Темпо

АКТУАЛИЗАЦИЯ Общинският съвет подкрепи предложената от ОА актуализация на бюджета за 2014 г. Увеличението е с 359 280 лева от собствени приходи, които бяха разпределени за различни общински дейности. С 282 000 лева общината ще плати общински данъци, такси, лихви и административни санкции, а с 48 000 лева - разходи за членски внос в различни организации. 25 000 лева се заделят за дейности по културата, а около 14 000 лева - за учебни и социални заведения.

КРЕДИТИ Местният парламент гласува 4 решения във връзка с изпълнението на 4 европроекта. По проект за повишаване квалификацията на служители в ОА общината може да ползва банков кредит до 71 021 лева, като впоследствие сумата ще бъде възстановена. Кметът Иван Лебанов бе упълномощен да подпише запис на заповед в полза на ДФ “Земеделие”: за 316 456 лева по проект за ВиК мрежи във Враненци, Бирково и Горно Дъбево и за 471 176 лева по проект за ВиК мрежа в Грашево.
КРЪСТАВА С пълно единодушие съветниците подкрепиха искането на Фатима Реджеп Еюпова и Сюлейман Мустафов Джамбазов за изменение на регулацията в поземлен имот с отреждане “Културен дом” в Кръстава. Образувани бяха нови УПИ за обществено обслужване, търговия и услеги.
СЪРНИЦА Приети бяха 4 решения за попълване на кадастъра с верни имотни граници по плана на Сърница. При гласуването на решението за имот на Реджеп Боза като свързано лице не участва общинският съветник от ДПС Неби Бозов.
КАДАСТЪР По предложение на кмета Иван Лебанов заради настъпили изменения съветниците дадоха съгласие за изработване на проект за оцифряване, попълване с нови имоти и верни имотни граници в района на Вельова баня - Военен санаториум, Зайче блато, Ръджова махала и Промишлена зона.
ТРАФОПОСТ Одобрена бе изработването на ПУП за промяна на предназначението на общинско пасище за изграждане на трафопост в Анезица. Общинският имот е с площ 57 кв.м., бъдещият трафопост ще е на ул. “Н. Бандаков”.
СПОРАЗУМЕНИЕ Община Велинград ще сключи споразумение за сътрудничество и взаимодействие с Общорусийското обществено движение “Грижа за хората”, представлявано от А. Красилников. До момента движението е организирало конференции и кръгли маси на здравни теми, а планираното сътрудничество е в областите образование, здравеопазване и социални отношения.
ДЕЦА Комисията за закрила на детето, която е постоянно действащ орган, внесе отчет по програмата за 2013 г. Съветниците приеха без дебати отчета за 2013 г. и програмата за 2014 г.
ТАЕН ТЪРГ По предложение на съветника Й. Аршинков поземлени имоти частна общинска собственост в землището на Велинград (местността “Реповица” и “Реката”) и Медени поляни ще се продават не чрез явен, а чрез таен търг. Промяната бе подкрепена от всички съветници.
ПЕТНО Единственото петно за поставяне на павилион в двора на училището в Сърница бе заличено с решение на Общинския съвет. Молбата за премахване на петното е от директора на учебното заведение.
ОПРОЩАВАНЕ Съветниците подкрепиха молбата на Виктор Дъвков за опрощаване на задължения, въпреки че точката не бе гледана в комисиите. В негова подкрепа се изказа Й. Аршинков, според когото при инцидент през 90-те години в Сърница полицаят В. Дъвков е изпълнявал служебните си задължения.
МБАЛ Приет бе уставът - учредителен акт на общинската болница “МБАл-Велинград”, след като текстът бе съгласуван с общинската наредба за търговските дружества. На следващо заседание съветниците ще увеличат капитала на болницата след оценка на лицензиран оценител.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай