Велинград - online - Анезица изригна: “И ние искаме да живеем в нормални условия” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Анезица изригна: “И ние искаме да живеем в нормални условия”
Публикувано 2014-07-01 20:36:16 от Темпо

Сесията на Общинския съвет на 26 юни започна с остра и емоционална декларация от името на жителите на ромската махала Анезица, прочетена от Борис Костандовски.
“Ромите от Анезица заявяват единодушно, че условията за живот в 21. век са нечовешки. Упрекват ни, че си заслужаваме съдбата. Нашето невежество ни кара да мълчим. Анезица мълчи, защото сме зависими даже и от жълтите стотинки”, каза г-н Костандовски и допълни, че и той иска да има вода, бойлер, пералня, улици, магазини, мост, автобусна спирка. Вместо това: “Нямаме нито една асфалтирана улица. Няма достатъчно вода, за да се перат хората, затова като влезем в рейса, казват “Миришат!”. Нямаме канализация - оттича се в къщите. Имаме един единствен контейнер за смет за 3000 души. Вие живеете нормално, а ние не. Искаме да знаем за 20 години колко средства сте гласували за Анезица - за водопроводи, за канализация, за улици. Не желаем да ни наричат престъпници и да ни заблуждават с проекти”.
В отговор председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова каза, че вече е провела среща с представители на Анезица и ще има нови срещи с “ВКТВ”, “ЕВН” и други институции за решаване на проблемите. Тя увери, че при гласуване на следващия бюджет и капиталова програма ще бъдат заложени средства за ромската махала. Кметът Иван Лебанов подчерта, че проблемът с ромите не е само велинградски, а национален. Той посочи примери как общината слага кранове на чешми и на следващия ден те са откраднати, как са опитали да сложат още един контейнер, но махалата се надигнала, че не иска да е на това място, как са изпратили фадрома да оформи улица, но и срещу това е имало протести. 2/3 от къщите в Анезица са незаконни строежи и това е сериозен въпрос. Кметът предложи да има извънредна сесия по ромските проблеми, а от името на жителите на Анезица отново бяха изброени най-належащите искания: достатъчно вода, обществена пералня, водопровод и канализация, улици, мост, автобусна спирка, ел. ток с нормално напрежение, подпорни стени, узаконяване на къщите.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай