Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 01.07.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 01.07.14
Публикувано 2014-07-01 20:44:07 от Темпо

ПРАЗНИЦИ Първият уикенд на юли ще бъде празничен за Велинград и Ракитово. На 4 юли с дефиле на духови оркестри във Велинград започват традиционните Празници на културата, а на 5 юли денят на Велинград ще бъде отпразнуван с голям концерт със специалното участие на Маргарита Хранова. Ракитово ще празнува в навечерието на църковния празник на храма “Св. вмчца Неделя”, за чиято реставрация ще се проведе благоворителен концерт. Програми за празничните събития в двата града - на стр. 7.

ДЕФИЛЕ Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) затвори за 5 дни (от 26 до 30 юни) дефилето от Велинград до Варвара за периода от 8.30 до 17 часа (пред останалото време движението на МПС бе разрешено). Причината за поредното затваряне на пътя е ремонтът на жп-линията Септември - Добринище, който по план трябва да продължи от 23 юни до 23 август 2014 г. Дали, кога и за какъв период от АПИ отново ще въведат временна организация на движението и всички пътуващи ще трябва да ползват обходни маршрути за момента не е ясно.
ТЪРГ На 24 юни общината проведе търг за отдаване под наем на маси за търговия и водни атракции на Клептуза. От обявените 4 петна за търговия се явиха двама кандидати само за първото - “ДМ Евроконсулт” и “Алма 98” ЕООД. За останалите 3 петна ще се търг тази седмица. За водните атракции (лодки) оферти подадоха “КББ Комерс” ООД и “Николай Лилов”. Очаква се решението на комисията, но по всичко личи, че на Клептуза и това лято ще останат старите наематели.
ПОЗИЦИЯ Община Ракитово подкрепи декларацията на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, осъждаща арогантното поведение на 46-годишна жена от Ракитово спрямо медицинска сестра в “МБАЛ-Пазарджик”.
ДРАГЛИЩЕ Фолклорен ансамбъл от Драглище гостува на 27 юни в Дневния център за възрастни хора с увреждания във Велинград. Гостите бяха приветствани от кмета Иван Лебанов, който оцени техните изпълнения и ги покани да се включат в Празниците на културата.
ФЕСТИВАЛИ Фестивалът “Надмощие на духа”, който миналата есен се проведе във Велинград, е сред събитията, които ще получат финансово подпомагане от държавата. Решението е на Министерския съвет от 25 юни, а намеренията на организаторите са нашият град отново да бъде домакин на фестивалната изява на хора с увреждания.
От редакцията: Този брой на “Темпо” е приключен редакционно на 27 юни 2014 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води