Велинград - online - Борис Костов ще изработи наградата за най-добрата гимнастичка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Борис Костов ще изработи наградата за най-добрата гимнастичка
Публикувано 2014-07-08 09:16:41 от Темпо

Преди около месец при велинградския скулптор Борис Костов пристига добре познатата бивша гимнастичка, абсолютната трикратна световна шампионка Мария Петрова и настоящ член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика. Целта на това посещение е да се поръча специален приз за награда на най-добрата гимнастичка от състезанията, на които България ще бъде домакин. Това е кръг от Световната купа по художествена гимнастика, който ще се проведе на 9 и 10 август в София, в спортната зала “Арена “Армеец”.

Изборът на скулптура Борис Костов не е случаен и той е предпочетен главно заради факта, че негови произведения, свързани с награди на спортни състезания, са добре известни в цялата страна. Наскоро с негови купи и медали бяха наградени каратисти във Варна. За предстоящото състезание по художествена гимнастика скулптурът изработва проект на наградата, който в началото на юли е одобрен от Мария Петрова и сега предстои неговото отливане от месинг. Призът ще представлява фигура на гимнастичка и ще тежи 3 кг. На 10 авгист победителката ще вдигне уникалната статуетка над главата си и в колекцията й ще се прибави и произведение на нашия съгражданин Борис Костов.
Същевременно стана ясно, че Световното първенство по художествена гимнастика през тази година ще се проведе в Измир (Турция) между 21 и 28 септември. За шести път в историята на шампионатите Световното ще бъде на Балканите и за първи път в Турция. Досега по два пъти домакини са били България (във Варна през 1969 и 1987 г. ) и Гърция ( в Атина през 1991 и в Патра през 2007 г.), а Сараево ( в бивша Югославия) е домакин през 1989 г. Статистиката сочи, че в историята на световните първенства по художествена гимнастика България е номер 1 по медали с 41 отличия - 19 златни, 13 сребърни и 9 бронзови (индивидуално и в многобой).
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай