Велинград - online - Рокерите се събраха във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Рокерите се събраха във Велинград
Публикувано 2014-07-08 09:38:05 от Темпо

В рамките на два дни, на 4 и 5 юли, СПА столицата на Балканите и на България стана домакин на Национален мотосъбор “Велинград”2014”. Организаторите от пловдивския мотоклуб VAGABOND’S МС са избрали Велинград заради хубавата природа на Родопите и подходящото прохладно време за сезона. Но в дните преди събора на част от участниците се наложило да хвърлят доста усилия, за да почистят поляните и тревните площи пред Радонова баня в кв. Чепино, където беше мястото на срещата.
Със съдействието на общината те успяха да разчистят буренясалия терен и да създадат нормални условия за провеждане на събора. Рокери от над 20 мотоклуба от цялата страна се събраха за събитието, а техният брой надхвърляше 1000 души. Освен организаторите от “ВАГАБОНД’С” - Пловдив се включиха и рокери от мотоклубове като “Черните рози” от Казанлък, “Сопот-– Траки”, “Ямбол - райдърс”, “Боляри” от Велико Търново, “Пророците” от Петрич и др. Пристигнаха със своите мотори и гости от Гърция, Турция, дори от Австрия и Германия. Виждаха се и деца, което показваше,че и доста рокерски семейства са дошли за събора. Навсякъде можеше да се види преобладаващият типичен външен вид на рокера с дънки, кожено яке или елече и с надпис на любимата рок банда или на мотоклуб. Картината се допълва с дълга коса, брада и мустаци, както и характерните тъмни слънчеви очила. И задължителният марков мотор!
Много често се тиражира мнението, че рокерите са странни индивиди, които не могат да се контролират и лесно стават агресивни, държат се провокативно, прекаляват с алкохола и т.н, и т.н. Като цяло това съвсем не е така!.Срещат се и такива отделни единици, но те бързо биват “отсявани” от мнозинството. Сред рокерите има много интелигентни, образовани и добре възпитани хора, които притежават свои принципи и ценности, обединява ги свободата на духа и мъжкарското поведение. В голяма степен рокерите - мъже и жени, не са само любители на мощните мотори, на рок музиката и на бирата. Много от тях имат гражданска позиция, включват се активно в защита на обществени интереси и застават зад национални каузи, въпреки че не показват политически пристрастия.
В организацията на мотосъбора личеше ред, подсигуряван от близо 60 души вътрешна охрана, действаше пропускателен пункт, на подходящи места беше изградена сцена за рок групите и разположени шатри за скара-бира. Точно се спазваше и предварително обявената програма.
В първия ден след откриването започнаха и различните забавни състезания, конкурси и надпревари. Богатата програма предложи избиране на “Мис и Мистър рокер” и “Най-добре направена самоделка”, ядене на торта без ръце и надпиване с бира, както и нетипичното демонстриране на най-бавното каране. Част от мотористите участваха в състезания за бързо каране в района на Костандово. Във вечерните и нощни часове беше помислено и за любителите на жива рок музика, като в разгара на купона се включиха групите “Аналгин”, “Джими блус бенд”, “Ivory Twilight” и добре познатият на всички вокалист Звезди от “Ахат”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай