Велинград - online - Читалищата ще получат допълнителни субсидии 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Читалищата ще получат допълнителни субсидии
Публикувано 2014-07-08 09:48:47 от Темпо

На 4 юли в Художествената галерия се проведе среща на читалищни дейци, велинградски поети и любители на изящното слово с председателя на Съюза на народните читалища в България и изявен поет Николай Дойнов. По думите на председателя на НЧ “Отец Паисий-1893” Цветан Котев гостът е със специално отношение към нашите читалища и град и го доказа с присъствието си на премиерата на велинградския театър “Безумна фамилия”.

Председателят на литературния клуб “Н.Й.Вапцаров” към НЧ “Отец Паисий-1893” Александър Кочев представи поета Николай Дойнов с думите, че той винаги търси човека в своята поезия и неговата пета стихосбирка “Жената като естетика” го доказва за пореден път. Н. Дойнов е носител на националните награди за поезия на имената на Димчо Дебелянов и на Веселин Ханчев, както и наградата за цялостно творчество на конкурса “Биньо Иванов” през 2013 г. Николай Дойнов определи себе си като поет от поколението на Петя Дубарова и спомена, че в момента в България има повече от 10 000 поети, но на колко ли публиката знае имената. Преподавателката от ПГИТ “Алеко Константинов” Ваня Грънчарова прочете с много вълнение стихове от последната стихосбирка на поета.
Председателите на трите велинградски читалища Иванка Цанова, Мария Чорбаджиева и Цветан Котев поставиха и много наболели въпроси, свързани с дейността на читалищата: за непосилната такса смет, за новия закон за народните читалища, за подобряване и улесняване участията на читалищата в проекти. Новината е, че ще има 27 000 лева допълнителни субсидии за читалищата в община Велинград, а през есента ще се проведе национален фестивал на литературните клубове към народните читалища.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай