Велинград - online - Видни български творци спечелиха наградата “Милош Зяпков” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Видни български творци спечелиха наградата “Милош Зяпков”
Публикувано 2014-07-08 10:04:34 от Темпо

В голямата зала на НЧ “Будилник” в Ракитово на 5 юли бе връчена Националната литературна награда “Милош Зяпков”, учредена преди 6 години на името на известния ракитовски поет, учител и демократ. Водеща на церемонията тази година бе Недялка Кендерова, по баща Алексиева - активна самодейка преди да напусне Ракитово и да започне работа в Пазарджишкото симфонично оперно дружество “Маестро Георги Атанасов”. Тя представи гостите на тържествената вечер:
местната власт в лицето на кмета Любомир Петков и председателя на Общинския съвет Валентин Хаджимосков, Иван Гранитски от издателство “Захарий Стоянов”, критика Никола Иванов, режисьорите Коста Биков и Стефан Попов, миналогодишния носител на наградата Деньо Денев, творците Елена Деянова, Константин Пампов, Александър Попов, Валери Симеонов, звездата на Музикалния театър Катя Тупарова, Нора и Александър Пелеви.
Вечерта бе открита с изпълнение на рок-група “Ренесанс”. Петчленното жури с председател Никола Иванов и членове Никола Радев, Георги Борисов, Мария Мирова и Костадин Зяпков обяви победителите за 2014 г.
От постъпилите 25 предложения в съпътстващия конкурс за ученици от Пазарджишка област бяха отличени: Виктория Симеонова от Пещера за лирика, Аглая Ал-Хасан от Пазарджик за проза и Айлин Дрикова от СОУ “Св. Кл. Охридски” Ракитово за хумор. Трите момичета благодариха за оценката на журито и прочетоха избрани мисли от творчеството на Милош Зяпков.
За първи път тази година бе учредена награда от името на кмета на Община Ракитово Любомир Петков. За първи неин носител бе обявен писателят Георги Господинов за книгата “И всичко стана луна”. Тъй като е със семейството си в чужбина, Георги Господинов не присъства на награждаването, но изпрати писмо, в което благодари за наградата и обявява, че би се радвал половината от сумата да бъде дарена на читалищната библиотека в Ракитово.
Настроението в залата вдигна Георги Жеребцов, който изпълни песен по стихове на Милош Зяпков и музика на Хайгашот Агасян. След това тържествено Националната литературна награда “Милош Зяпков” за 2014 г. бе връчена на поетесата Валентина Радинска за нейната книга “Употреба на свободата” на издателство “З. Стоянов”. Богатото творчество на В. Радинска бе представено от Иван Гранитски, а поздрав към нея отправи и носителят на наградата за 2013 г. Деньо Денев.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България