Велинград - online - Дето е текло, сега едва тече 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Дето е текло, сега едва тече
Публикувано 2014-07-08 10:13:43 от Темпо

През изминалата седмица с прессъобщение до медиите община Велиград се похвали: “От днес една от най-емблематичните чешми във Велинград работи. Двегодишният проблем с нетечащата вода на водоизточника на Вельова баня вече е решен. Така посетителите на парк “Вельова баня“ освен на изцяло реновира площ ще могат да се радват и на чиста питейна вода. Преди две години пресъхва каптажът, а по-късно се появяват и други проблеми по водопреносната мрежа. През месец юни тази година каптажът постепенно се напълва, а водопроводната тръба от него до чешмата е изцяло подменена.
Така с големи усилия Община Велинград успя да се справи с проблемния водоизточник. Към този момент са направени и проби за качеството на водата. Експертите са категорични, че тя е годна за пиене.”
Зарадвани, че проблем, за който “Темпо” пише настойчиво от години, вече е решен, отидохме да проверим на място. И... дотук с радостта! От чешмата на минерален извор № 11 едва-едва тече тънка, ама много тънка струйка вода. Толкова тънка, че няма как да се види на снимките, а ако решите да си налеете малка бутилка от 500 грама, трябва да се заредите с много търпение.
Реакцията на хората в парка: баба вика на внучката си, която се мъчи да си измие ръцете “Хайде, идвай, не виждаш ли, че няма вода!”, а момиченцето колебливо отговаря “Има, има мъничко водичка!”
Та така - “има мъничко водичка” от чешмата, титулована като “емблематична”. Правилото “Дето е текло, пак ще тече” все по-често не важи за минералните чешми във Велинград. Тук дето е текло, сега едва тече...
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай