Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.07.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.07.14
Публикувано 2014-07-08 10:30:09 от Темпо

МОСТ Старият жп-мост в началото на дефилето от Варвара към Велинград вече го няма. При ремонт преди седмица проверената във времето каменна конструкция бе разрушена - за радост най-вече на водачите на тежкотоварни камиони, които имаха трудности с височината на надлеза. Ремонтните дейности продължават с монтажа на железен мост, по който занапред ще върви теснолинейката.


БАСЕЙНИ С началото на активния летен сезон започват и проверките на състоянието на басейните. В Пазарджишка област са регистрирани 24 закрити и 43 открити басейна, които се контролират от РИОСВ. Рекордьор е Велинград, където лятото стартира с общо 47 басейна. В областта има 7 новорегистрирани басейна, 5 от които също са на територията на СПА столицата на Балканите.

ПОЧИСТВАНЕ След проверка по поречието на река Чепинска в Драгиново Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пазарджик е издала предписание на община Велинград за почистване на речните брегове. Под угрозата на санкции и глоби общината трябва да почисти и образуваните нерегламентирани сметища край ромския квартал Асфалтова база.

ГОРИ На 3 юли във Велинград се проведе поредна работна среща в рамките на проекта INTEGRAL, ръководен от проф. д-р Иван Палигоров. Представен бе план за мултифункционално стопанисване на горите на територията на общината, който предстои са бъде подложен на обществено обсъждане и гласуване в Общинския съвет.

ГОСТУВАНЕ Осем преподаватели от катедра “Социални дейности” в Софийския университет “Св. Климент Охридски” посетиха Дневния център за възрастни хора с увреждания във Велинград. След като се запознаха на практика с предлаганата социална услуга, гостите дариха книги на дневния център.

БУКУРЕЩ Дорковският фолклорен ансамбъл “Овчарска песен” се завърна от турне в румънската столица Букурещ. Ансамбълът взе участие в международния фолклорен фестивал “Музика и танц” и изнесе концерт в българското посолство в Букурещ.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола