Велинград - online - За пети път над Клептуза изгря дъга от таланти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За пети път над Клептуза изгря дъга от таланти
Публикувано 2014-07-15 16:26:50 от Темпо

Три дни (от 11 до 13 юли) продължи юбилейният Пети международен фестивал “Дъга над Клептуза”. Той бе открит в салона на читалище “Отец Паисий”, където двете велинградски вокални групи “Звънче” и “Караоке” заедно изпяха химна “Дъга над Клептуза” по стихове на Стойна Стоянова, Стоилка Пещерска и Емил Шулев и музика на Иван Казалиев. Специален поздрав към многобройните участници от цялата страна, Македония, Сърбия и Албания бе песента на Анелия Рачева от “Звънче” и приятелите от КСТ “Импулс” Б. Даскалов - Д. Енчева. Младите таланти поздрави и зам.-кметът Даниела Салкина, пожелавайки на певците да се забавляват, докато работят.

За поредна година организатори на фестивала станаха Община Велинград, Общински детски комплекс, “Звънче”, “Караоке”, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, Ротари клуб Велинград и общинският Туристически информационен център.
Тази година фестивалното жури блестеше с чара на певицата Тони Димитрова, опита на Миле Шаренков - организатор на подобен фестивал в Битоля и творческия заряд на композитора Светослав Лобошкин в ролята на председател.
При стройна организация, постигната с цената на много труд от ОДК с директор Мариана Зинкова, “Звънче” с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви и “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева, трите фестивални дни се превърнаха в истинско състезание на таланти. При всяко от награждаванията в отделните възрастови групи журито вдигаше най-високи оценки, Тони Димитрова призна “Тези деца ни счупиха главите”, а Светослав Лобошкин открои изключително силното мъжко присъствие на тазгодишната фестивална сцена.
В невероятните възможности на певците се убедиха зрителите на двата концерта в събота и неделя вечерта, когато бе връчена и най-голямата награда на фестивала Гранд при. Тази година тя бе спечелена от Мария Гугушева от Петрич, а изключителното представяне на певците от този град донесе награда и на тяхната музикална ръководителка Таня Точева. Наградите на всички медалисти от различните възрастови групи връчи зам.-кметът Георги Янчев, който отправи специална благодарност към организаторите и журито и пожела още много успехи на участниците. В рамките на фестивала бяха раздадени множество награди от спонсори и организации, заради което Тони Димитрова го определи като “най-щедрия фестивал”.
Юбилейното издание на фестивала доказа високата класа на велинградските певци. Златни медали спечелиха Сонай Юсеин от “Караоке”, Ива Папаркова от “Звънче” и две вокални групи на “Звънче” - “Весели звънчета” и “Риалити”. Сребърни отличия завоюваха Ани Ушева и дуетът Иванка Средкова - Сонай Юсеин от “Караоке”, Михаела Нанова и Николета Сачкова от “Звънче”. Бронзови медалисти са Георги Филипов и вокалните групи “Караоке джуниър” и “Парадайс” от “Караоке”, Ванеса Баева, Калина Деспотска, Димитър Дулев, Александра Масларова и Веселин Димитров от “Звънче”.
Вечерта на 12 юли, докато на центъра на Велинград течеше концертът на участниците във фестивала, над Клептуза наистина изгря дъга - какъв по-хубав знак за бъдещето на фестивала!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола