Велинград - online - Безработни стават пазачи-сътрудници по опазване на обществения ред 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Безработни стават пазачи-сътрудници по опазване на обществения ред
Публикувано 2014-07-15 19:00:52 от Темпо

От 14 юли 2014 г. по четирима безработни в общините Велинград и Ракитово започват работа по Националната програма “Сигурност”. В област Пазарджик в нея са включени 100 човека, а техен работодател е областният управител. Комисия от областна администрация, съвместно със служители на ОД на МВР - Пазарджик проведоха инструктаж и връчиха договорите на наетите лица.

Програмата ще продължи 8 месеца, като наетите ще работят по 8 часа и ще получават минимална заплата в размер на 340 лева. Четиримата назначени във всяка от общините ще работят в екипи на две смени. Разпределението е направено след анализ от Областната дирекция на МВР и Районни управления „Полиция“ на база ниво на битова престъпност, среда за сигурност, отдалеченост на населеното място и наситеност със сили и средства на ОД МВР Пазарджик. Изискванията към кандидатите за длъжността са минимум основно образование, да са физически здрави, да нямат психично заболяване, да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер, да не са следствени и др.
Целта на програмата “Сигурност” на Министерството на труда и социалната политика в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи е да се ограничи безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред. Безработните лица са назначени на длъжност “Пазач-сътрудник по опазване на обществения ред”. Те ще сигнализират органите на МВР при риск от извършване на престъпления, настъпване на бедствия, аварии и др. В рамките на своите правомощия ще съдействат за недопускане на кражби, злоупотреби и противозаконни посегателства, като при констатиране на такива случаи ще уведомяват органите на МВР. Наетите лица ще оказват помощ на по-възрастните и на хората с увреждания.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води