Велинград - online - Празници на културата’2014 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празници на културата’2014
Публикувано 2014-07-15 19:17:07 от Темпо

6 юли: Време за караоке и приятели Неделната вечер на 6 юли бе с име “Караоке”. Тя започна с караоке, в което бе поканена да се включи и публиката на площад “Н. Гяуров” и продължи с песните на вокалната група “Караоке” към НЧ “Отец Пайсии“. Възпитаниците на Юлиана Ковачева изпяха поредица от познати и обичани български песни, а след тях на сцената се представиха малките, но талантливи балерини от образцова руска балетна школа от Первоуралск, Екатеринбург с художествен ръководител Галина Кругових.


7 юли: Каменски таланти на сцената
В понеделник сцената на централния площад във Велинград бе “превзета” от талантите на кв. Каменица. Силно и начало на вечерта дадоха изпълненията на децата от ОДЗ “Фанатзия” и ученици от ОУ “Христо Ботев”, които спечелиха сърцата на публиката с разностранни таланти в широката гама от народни песни и танци до френски шансон. Големият вечерен концерт бе с участието на изявените самодейни състави към НЧ “Васил Левски-1904”: Мъжката фолклорна група, Групата за стари градски песни “Вела” и Детско-юношеския ансамбъл за народни песни и танци “Здравче-венче”. Поканените гости от Румъния не успяха да пристигнат за Празниците и ще очакваме да ги видим в други изяви.

8 юли: Децата подариха усмивки
Посветеният на децата ден в рамките на Празниците започна със слънчев пленер “Лято в детската палитра” на откритата сцена в парка при “Рич”. Повече от 50 деца от школата по изобразително изкуство към Общинския детски комплекс (ОДК), от града и гости от страната и Русия нарисуваха лятото под ръководството и съпровода на флейта на Венера Ланджова. С детска тематика бяха и анимационните филми от програмата на фестивала “Златен кукер”, показани в залата на Художествената галерия. Дъждовната вечер създаде много притеснения за организаторите, но детското шоу на Надежда Славова с участието на аниматори и отново на децата от ОДЗ “Фантазия” мина “по вода” и създаде порой от положителни емоции за публиката.
Тази година ОДК нарече своя концерт “Предай усмивка” и наистина успя да предаде настроение, талант и обич на зрителите, дошли да аплодират участниците от всички школи на Детския комплекс с директор Мариана Зинкова.

9 юли: Ракитово поздрави Велинград
За първи път на 9 юли пред велинградска публика се представи създаденият преди повече от година Градски духов оркестър на Ракитово. Под диригентската палка на Никола Янев-Чоли ракитовските музиканти заредиха площада с празничен ритъм, чиято кулминация бе барабанният финал с песен за България. Духовият оркестър и неговите солисти получиха грамоти от велинградския кмет Иван Лебанов, а ракитовският кмет Любомир Петков лично уважи събитието и поздрави домакините за организацията на Празниците на културата.
Вечерта на 9 юли на велинградска сцена пяха и две любимки на публиката: изпълнителката на стари градски песни Бони Милчева и талантливата велинградчанка Мария Нонева-Мичона, чийто авторски песни достигат до сърцата на публиката на всеки нейн концерт.

10 юли: Вечер на автентичния фолклор
Фолклор от сърцето на Родопите в неговото автентично звучене - това е “запазената марка” на ансамбъл “Драгиново” към НЧ “Методий Драгинов” и точно с това танцьорите, певците и музикантите печелят не само престижни награди, а и обичта и аплодисментите на публиката. Спечелиха и зрителите на площад “Н. Гяуров”, които имаха възможността да усетят магията на българското. Още от богатството на местния фолклор разкриха изпълненията на фолклорната група при НЧ “Просвета-1947” от Сърница, които излязоха на велинградска сцена с нови носии и нови млади таланти.

11 юли: Младежката Революция Z
От няколко години в рамките на Празниците се провеждат и събития, обединени от кампанията “Антидрога”. Този път 11 юли премина под наслов “Светът около нас” - партньорски проект на общината, Консултативен съвет - Младеж, Съвета по наркотични вещества, ОДК, “Звънче” и “Караоке” с игри, сценки и викторини за публиката. Звездите на вечерта бяха актьорите от първия тийн-сериал “Революция Z”, които направиха и едноименна рок-банда. Техните изпълнения привлякоха много младежка публика, пред която музикантите изпълниха не само големите си хитове, а и направиха във Велинград премиера на последния си сингъл.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води