Велинград - online - Стягат Клептуза и “Св. Илия” за Илинден 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Стягат Клептуза и “Св. Илия” за Илинден
Публикувано 2014-07-15 19:22:57 от Темпо

Дни преди 20 юли - Илинден, в района на Клептуза и на параклиса “Свети Илия” се работи усилено. Инициативата за почистване и облагородяване е на Клуба на пенсионера в кв. Чепино заедно с гражданския комитет “Да поработим за Велинград”. Първите добри резултати вече са видими: боядисани са железните перилата на моста над река Чепинска, поставени са нова табела с информация за карстовия извор Клептуза и указателни табелки към “Свети Илия” и “Просце”, ремонтират се стълбите, водещи към параклиса, почистен е от боклуци каналът в началото на извора и сега се монтират и боядисват обезопасяващи решетки.

За осъществяването на хубавата, полезна и навременна инициатива помага община Велинград, който е осигурила работници по временната заетост, цимент и пирони. Държавното горско стопанство “Алабак” финансира изработването и поставянето на нова табела за защитената местност Клептуза, която ще стои на входа на парка. Помагат още фирмите “Минерали-М”, “Трансметал”, Стефка Танчовска.
Параклисът “Свети Илия” също се готви за своя храмов празник. Група пенсионери и туристи-ветерани през седмицата са почистили основно района и всичко е готово за посрещането на десетките хора, които по традиция на Илинден си дават среща край възобновения с много личен труд и ентусиазъм параклис. Събират се и дарения за курбана за здраве, който ще бъде раздаден на 20 юли. В навечерието на празника се очаква да продължат археологическите разкопки в района на “Свети Илия”, които ще започнат през следващата седмица.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България