Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.07.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.07.14
Публикувано 2014-07-15 19:25:25 от Темпо

ЖАЛБА Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) подаде жалба в Комисията за защита на конкуренцията във връзка с обществената поръчка за идеен проект на нова визия на централната градска част на Велинград. Обявеният от общината конкурс включва и проектиране на паркови пространства, зелени площи и зони за отдих, а от СЛА не са съгласни с част от поставените от възложителя изисквания и критерии към участниците, както и с процедурите по журирането. С жалбата не е поискана временна мярка за спиране на поръчката, по която кандидатите за изпълнители могат да подават документи до 14 август 2014 г.


КУЛА С финасиране от Програмата за развитие на селските райони в размер на 540 547 лева в землището на Ракитово ще бъде изградена противопожарна кула. Общината обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, която ще проведе на 28 юли 2014 г. Системата се състои от контролен център, в който ще се извършва анализ на рисковете от пожари, реакция, оповестяване, координация и спасителни дейности. Локалната станция за наблюдение ще бъде изградена върху 25-метрова метална кула. Успоредно с това общината стартира и обществена поръчка за авторски надзор по изграждането на кулата, като за този вид дейности има сключен договор със софийската фирма ДЗЗД “Противопожарни системи”.

ПЕЙКИ Продължава подмяната на старите пейки във велинградските паркове с нови. През изминалата седмица общината постави нови пейки в голяма част от зелените зони в центровете на трите квартала.

ЧИТАЛИЩА Министерството на културата обяви допълнителните субсидии, които ще получат читалищата през 2014 г. Както “Темпо” писа преди седмица, читалищата от община Велинград ще получат сумата от 27 000 лева. За читалищата в община Ракитово са отпуснати допълнителни 17 600 лева. Средствата се дават за ремонти, художествено-творческа дейности, обогатяване на библиотечния фонд, софтуер и др.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води