Велинград - online - Отлично представяне на децата от “Чепинче” в Австрия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отлично представяне на децата от “Чепинче” в Австрия
Публикувано 2014-07-22 14:47:31 от Темпо

От 10 до 12 юли Детският фолклорен ансамбъл (ДФА) “Чепинче” към читалище “Св. св. Кирил и Методий-1905” - Велинград взе участие в Международния детски фестивал за народни танци, който се проведе в австрийския град Клагенфурт. Събитието беше юбилейно и отбеляза 25 години от първия фестивал. За този четвърт век в него са се включили над 60 000 деца. Тази година България беше представена от велинградския ансамбъл “Чепинче”, който мереше майсторство и талант с общо 11 състава от 8 държави - Австрия, Босна и Херцеговина, България, Германия, Италия, Румъния, Словения и Сърбия.
Фестивалът е протекъл по доста нестандартен и интересен начин. В първия ден всички групи са били разпределени на различни места в града (площади, паркове, зали, заведения), където в рамките на определено време са показали пред публика своите умения да играят народните танци на страните си. Вторият ден е била официалната част на фестивала, когато журито е оценило по свои критерии изпълненията на малките участници от фолклорните състави. Велинградският ансамбъл чрез жребий е бил определен да завърши програмата на фестивала. Показателно е, че след края на изпълненията публиката дълго е аплодирала българите и е извикала на бис единствено нашите деца. В крайна сметка те стават трети в крайното подреждане след германците и румънците и печелят специална купа. Официалното награждаване става през третия ден на церемония в спортна зала, където отново всеки състав представя народни танци. Останало е време за разглеждане на града домакин и на неговите забележителности. Клагенфурт е с около 100 000 жители и се намира близо до границата със Словения. Разположен е до езерото Вьортерзее с кристално чиста вода, там се намира и най-високата дървена кула в света (100 м), построена за удобство на туристите, за да имат панорамна гледка за околностите, в които се издигат средновековни замъци. В града може да се види и музеят “Минимундус”, в който са разположени 170 макета на най-известни и забележителни сгради на 50 държави от цял свят, сред които е и Рилският манастир.
Децата от ДФА “Чепинче” с ръководител и хореограф Аделина Пещерска, с диригент на хора Ели Саздова и оркестъра начело с Иван Пещерски за пореден път се представиха достойно на международната сцена и представиха по подобаващ начин красотата на българските народни танци.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола