Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.07.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.07.14
Публикувано 2014-07-22 15:34:29 от Темпо

Много хора се събраха на 20 юли край параклиса “Св. пророк Илия” над Клептуза, за да отпразнуват Илинден. Отец Ангел освети водата и курбана, който бе раздаден за здраве. Илинден бе отбелязан и край параклиса на Елин връх, а църквата в Дорково го чества като храмов празник.
ЧЕШМИ Нови анализи на минералните води от извори номер 11 и 15 във Велинград са показали влошени микробиологични показатели, съобщиха от Община Велинград. Това е причината за спирането на водата, за което е уведомен собственикът на каптажите - Басейнова дирекция Пловдив. От общината очакват собственикът да предприеме спешни действия за почистване на каптажите, за да бъдат пуснати чешмите в парковете на Вельова и Женска баня.
ЦЪРКВА С постановление на Министерсткия съвет от 3 юли 2014 г. са отпуснати 139 680 лева за ремонтни дейности в църквата “Света Троица” във Велинград. Постановлението определя допълнителни разходи за непредвидени и неотложни последици от бедствия, а каменската църква е единственият финансиран по тази линия обект в цяла Пазарджишка област.
ПОМОЩИ Истински бум на молби за помощи за опопление е отбелязан в дирекция “Социално подпомагане” във Велинград в началото на тазгодишната кампания. От агенцията напомнят, че крайният срок за приемане на молби е 31 октомври 2014 г., а в селищата от общината ще има изнесени приемни за улеснение на желаещите да кандидатстват за помощи за отопление.
БЕЗРАБОТИЦА За поредна година Велинград и Ракитово са в определяния ежегодно от Министерството на финансите списък на общини с висока безработица. За да бъде включена в документа, безработицата в дадената община трябва да бъде над 25% по-висока от средната за страната.
ПЛАН Жителите на Салихова махала и Дживгови колиби - село Чолакова имат едомесечен срок, за да подават писмени възражения по изработения ПУП за улична регулация на селищата. Община Велинград обнародва документа в Държавен вестник на 15 юли 2014 г.
ЮНДОЛА Столичната агенция за приватизация обяви сключените през юни 2014 г. сделки. Сред тях е и продажбата на парцел в курорта Юндола, закупен за 300 000 лева от “Андела” АД.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола