Велинград - online - Над 20 млади българи дариха кръв 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Над 20 млади българи дариха кръв
Публикувано 2014-07-29 09:44:34 от Темпо

25 юли 2014 г., млади хора на опашка в центъра на Велинград. Причината е акция за кръводаряване, в която по своя воля и желание искат да участват. Може и да прозвучи невероятно за хора, които минават, питат и отминават, след като научат, че за участието никой нищо на никого не заплаща. Тези, които остават на опашката, добре разбират смисъла на кръводаряването именно като даряване. И е хубаво, че мнозинството от тях са млади българи.

Акцията бе организирана от Районния център по трансфузионна хематология - Пловдив с помощта на линейка, оборудвана за даване на кръв. Д-р Димитрова сподели за “Темпо”, че са изключително приятно изненадани от отзивчивостта на хората във Велинград. За сравнение: в проведената наскоро подобна акция в Белово са се включили 4 човека, а във Велинград само до обед броят на доброволците надхвърли 20. “Ако такива акции за кръводаряване се правят на половин година, пак ще сме тук”, казва една от младите жени, които чакат реда си да дарят животоспасяваща кръв.
В края на деня от общината разпространиха прессъобщение, в което се казва: “Поради успешно проведената кампания на 25 юли, Община Велинград , Общински съвет на БЧК - Велинград и Районен център за трансфузионна хематология - Пловдив организират втора акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване за граждани и гости на гр. Велинград на 11 август 2014 г. от 9.00 ч. до 12.30 ч. Подвижният кабинет за кръводаряване ще бъде на разположение за желаещите да дарят кръв пред сградата на Община Велинград.”
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола