Велинград - online - Продължава голямото местене на спирки и павилиони 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Продължава голямото местене на спирки и павилиони
Публикувано 2014-08-05 08:48:57 от Темпо

След предложение, внесено от кмета Иван Лебанов, Общинският съвет удовлетвори желанието на “Фактор Плюс” за промени в разположението на новите автобусни спирки и павилиони. Местата на спирките и павилионите бяха гласувани от местния парламент в края на януари 2014 г. в съзвучие със заявените инвестиционни намерения от фирмата, която впоследствие предизвестено спечели и проведения конкурс. Сега обаче от “Фактор Плюс” поискаха промени, мотивирани с техническа невъзможност за монтиране на обектите на определени места във Велинград. Точката бе включена като допълнителна, а фактът, че в нарушение на правилника не беше обсъждана в нито една комисия, не спря съветниците да гласуват.

С решението си съветниците разрешиха на фирмата да постави още един павилион - в района на Пазара, който въобще не фигурираше в условията на проведения конкурс. Това стана в резултат на сложна триходова комбинация. Първо: модулът, предвиден за ул. “Юндола” (до централния паркинг, чийто собственик не бил разрешил поставянето), се разделя на две. Второ: спирката се мести от ул. “Юндола” пред ПГИТ “Ал. Константинов” на бул. “Съединение”. Трето: павилионът вместо на ул. “Юндола” се слага до административната сграда на Пазара. В залата Дияна Кехайова каза, че съветниците са искали повече автобусни спирки, а не павилиони във Велинград, а Радослав Димов изтъкна, че на Пазара има още 10 такива павилиона. Но при гласуването всички присъстващи 16 съветници бяха “за”.
По същия начин те дадоха и съгласие “Фактор Плюс” да постави павилион пред Болницата в имот публична общинска собственост, отреден за озеленяване, вместо както е по условията на конкурса до автобусната спирка.
С друга комбинация от ходове вече монтираната нова спирка в посока Сърница при парка Клептуза се демонтира и се премества пред хотел “Клептуза”. От своя страна старата ламаринена спирка пред хотел “Клептуза” се мести на мястото на спирката за Сърница.
Обсъдена съдбата на старата спирка на “Финансовото”за която Тома Пачалов каза, че при него са ходили граждани с искане тя да не се маха, защото е солидна и удобна. Голяма част от съветниците изразиха мнения, че новите автобусни спирки са с недостатъчна площ и хората са недоволни, защото старите спирки са им осигурявали повече пространство при дъжд и слънце. Най-големи са проблемите на спирката зад “Здравец” в посока Каменица и Драгиново, където чакат най-много хора. Затова съветниците записаха в решението “Фактор Плюс” да монтира още един модул на тази спирка и да постави зад хотела нова спирка и в посока Чепино.
Решението създава прецедент: общината проведе конкурс, върху чийто условия мъдруваха изпълнителната власт и представители на всички политически сили в Общинския съвет, а сега постфактум променя условията с анекс към договора. Какво пречи занапред и други фирми да се възползват от прецедента и също да поискат промени във вече приети условия на спечелени конкурси? И какво пречи след един анекс да се подпишат още един или няколко? Пък после общинарите вкупом ще обясняват те какво мислели, пък то какво било станало...
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай