Велинград - online - Съветниците седми месец са без заплати 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците седми месец са без заплати
Публикувано 2014-08-05 08:52:57 от Темпо

В продължение на 7 месеца от началото на 2014 г. общинските съветници не са получавали месечните си възнаграждения. Проблемът бе остро поставен на сесията на 31 юли, като Реджеп Ходжов изтъкна, че плюс това Общинска администрация не е внасяла осигуровките на съветниците и някои от тях не са могли да ползват болнични. Не се изплащат и командировъчните разходи на съветниците, които пътуват за заседанията на комисиите и сесията, допълни Дияна Кехайова. В подробен доклад тя изброи свършената от Общинския съвет работа и подчерта, че е напълно оправдано и справедливо съветниците да имат възнаграждение за своя труд. Общинска администрация ще идва ли на работа, ако 6 месеца трябва да работи без заплати, попита Александър Гагов, според когото съветниците могат да съдят общината и да си търсят правата.

В отговор административния секретар Стоянка Кърпачева напомни, че се е чакало решението на Административния съд. До съдебната процедура се стигна, след като през януари 2014 г. съветниците гласуваха нов размер на възнагражденията си - разрешените след промяна в закона 70% от средната месечна брутна заплата на служителите в Общинска администрация. Тяхното решение бе оспорено от кмета Иван Лебанов, а преди месец съдът се произнесе, че е незаконосъобразно заради липса на мотиви в неговия текст. Съветниците не приеха отговора на г-жа Кърпачева и бяха единодушни, че докато се е чакало съдебното решение, е трябвало да получават стария размер на заплатите си, който не е отменян.
По предложение на председателя Д. Кехайова бе приет правилник, с който се изменя действащия Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет. Според измененията общинският съветник получава месечно възнаграждение, равно на 70% от средната брутна заплата в ОА за съответния месец. По същество решението е точно като гласуваното преди 7 месеца, но сега то е придружено с мотивите, изискани от съда.
За да бъдат точни при определянето на средната брутна работна заплата, съветниците избраха експерт-икономиста Любомир Црънчев - вещо лице към Окръжен съд - Пазарджик, който ще прегледа необходимите документи и ще изчисли размера на възнагражденията за всеки от първите 6 месеца на 2014 г. За целта с експерта ще бъде сключен договор, а определеното му възнаграждение е 200 лева.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай