Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.08.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.08.14
Публикувано 2014-08-05 08:58:51 от Темпо

УЧИЛИЩА Общинските училища в страната ще получат допълнителни средства в размер на 2 171 531 лева по Националната програма за развитие на средното образование. За училищата в община Велинград са определени 5096 лева по мярката за информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и 2702 лева по програмата “На училище без отсъствия”. За община Ракитово се отпускат 852 лева за ИКТ, 4366 лева за отпимизация на училищни сгради и общежития и 882 лева по програмата “На училище без отсъствия”.


ПЪРВОКЛАСНИЦИ В дирекция “Социално подпомагане” във Велинград тече приемът на молби за еднократната държавна помощ за първокласници, която възлиза на 250 лева. Крайният срок за подаване на молбите е 30 септември 2014 г.

КОНКУРСИ Висшият съдебен съвет обяви конкурси за заемане свободни длъжности за съдия в Районен съд - Велинград - 1 бр. и за прокурор в Районна прокуратура - Велинград - 1 бр. И в двата случая конкурсите са за преместване в длъжност и ще ще проведат чрез събеседване по практически въпроси.

КЗК Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отказа да образува производство по жалбата на Съюза на ландшафтните архитекти във връзка с обявения от Община Велинград конкурс за идеен проект за нова визия на централната градска част и паркови пространства. Според КЗК жалбата не е подадена в утвърдения срок. Отказ за образуване на производство заради нередности и невнесена държавна такса получи от КЗК и жалбата на арх. Георги Сарамбелиев срещу класирането на участниците в конкурса за нова визия на Клептуза. Двете решения на КЗК могат да се обжалват по съдебен ред.

ОСПОРВАНЕ Започна очакваното оспорване на обществената поръчка за асфалтиране на улиците във Велинград. На 28 юли един от кандидатите - Сдружение “Велинград” е внесъл жалба пред Комисията за защита на конкуренцията, която предстои да вземе решение дали ще образува дело.

ЗЕЛЕНО РИОСВ предостави на общински и държавни администрации в област Пазарджик 1200 контейнера за разделно събиране на отпадъци. Контейнерите са от рециклирана хартия, а целта е да се оползотворяват повторно отпадъчната хартия, опаковките и пластмасата, генерирани в работния процес на администрациите. Очакван ефект е средствата, получени от предадените отпадъци, да се използва от администрациите за закупуване на канцеларски материали и консумативи.

БАТКУН Миряни от Велинград и Ракитово пътуваха на 3 август до Баткун с транспорт, организиран от църковните настоятелства. В църквата в Баткун Пловдивският митрополит Николай донесе чудотворната икона на Богородица “Златната ябълка” от Горни Воден, за да благослови и укрепи започналия Богородичен пост.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води