Велинград - online - Пещерняците стартират “TERRA BESSICA-2014” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пещерняците стартират “TERRA BESSICA-2014”
Публикувано 2014-08-12 09:27:44 от Темпо

И това лято пещерняците от ракитовското сдружение “Суткя” заедно с Българската федерация по спелеология организират национална експедиция за проучване и картиране на пещери “TERRA BESSICA-2014”. Експедицията ще се проведе от 15 август до 18 август 2014 г. и включва проучването на пещерите “Лепеница” и “Тупаров чарк”. Във “Водната пещера” в местността Тупаров чарк ще продължи проучването на нови галерии и картирането на така наречения “воден етаж” на пещерата, а в “Лепеница” ще продължи започналото преди година докартиране на първия етаж.

Организаторите вече отправиха покана за участие към желаещите да се включат в експедицията, като те трябва да разполагат с необходими съоръжения: бивачен инвентар - палатка, шалте, спален чувал, прибори; екипировка за картиране; лична и колективна екипировка за скално катерене; хидрокостюми или неопренови костюми и леководолазна екипировка. Участниците трябва да са завършили курс “Пещерняк”, да владеят ТЕВ, да умеят да картират и да представят актуална застрахователна полица на стойност най-малко 1000 лева. Крайният срок за подаване на заявки за участие е 13 август (сряда).
Палатковият лагер на тазгодишната национална експедиция “TERRA BESSICA-2014” ще бъде разположен в местността “Качаков чарк”, на 13 км западно от Ракитово, а сдружение “Суткя” ще осигури закуска и вечеря на участниците. От “Суткя” са провели и разговори с ДГС “Алабак” за засипване на участъка от 200-300 метра по пътя от Велинград за “Лепеница”, който създава големи трудности за посетителите.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола